Begeleide fietstochten met een fleurig randje

Beleef de Floraliëntochten

Beleef de Floraliëntochten

Begeleide fietstochten met een fleurig randje in en rond Wetteren Foto: CE

Wetteren - De Floraliën in Gent zijn voorbij, maar in Wetteren kan je nog de sierteelt beleven, tijdens de Floraliëntochten. Deze begeleide fietstochten met erkende gidsen geven je de kans om de mooiste plaatsen van Wetteren en omstreken te bezichtigen, inclusief bezoeken aan gespecialiseerde sierteeltbedrijven. Samen met de gids fiets je rustig door de velden. De geschiedenis van de sierteelt, waarom Wetteren als locatie werd gekozen, dat en zoveel meer legt de gids je uit in geuren en kleuren.

De begeleide fietstochten vinden dit jaar plaats op 29/05, 26/06, 31/07 en 18/09.

Tijdens de eerste fietstocht op zondag 29 mei wordt een bezoek gebracht aan Siergrassenbedrijf Geert De Smet. De tweede fietstocht op 26 juni staat het bedrijf Vandaflowers op de agenda, waar ze o.a. azalea’s en erica’s kweken. Op zondag 31 juli wordt boom- en rozenkwekerij Rimbaut en zonen, in Schellebelle, bezocht. De laatste tocht vindt plaats op 18 september waarbij Bloemencenter Braeckman (azalea’s en perkplanten) aangedaan wordt.

  • Startplaats: Toerisme Wetteren, Markt 23, 9230 Wetteren
  • Starttijd: 14u00
  • Afstand: ± 20 à 25 km (31/07: 30 km)
  • Duur: ± 3 uur

Inschrijven kan je bij Toerisme Wetteren, Markt 23, 9230 Wetteren, telefoon: 09 366 31 04, E-mail: toerisme@wetteren.be, website: www.beleefwetteren.be.

Deelname begeleide fietstocht: € 2/pp. (incl. drankje)

Vrijetijdspas en kinderen onder 12 jaar: € 1/pp

Fietsverhuur mogelijk: € 6

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio