Guy Swinnen - "Songs from the attic" in GC De Kluize

Guy Swinnen - "Songs from the attic" in GC De Kluize

Guy Swinnen - "Songs from the attic" in GC De Kluize Foto: HNB

Oosterzele - Echte rock & roll wordt niet onder felle spotlights geboren maar eerder ergens op een eenzame zolderkamer of in een duister hok met playboyposters aan de muur en de geur van volle asbakken en verschaald bier in de lucht. Bij The Scabs was dat niet anders. Guy Swinnen schreef zijn nummers meestal thuis op de akoestische gitaar. De gitaarsolo’s werden gewoonweg gezongen of bij elkaar getoeterd op een mondharmonica. Heel klein en intimistisch allemaal. De decibels en de beats werden later pas toegevoegd.

Nu keert Guy Swinnen terug naar die zolderkamer en brengt zijn songs, zowel zijn solowerk als zijn Scabserfenis, ontdaan van alle franje in hun puurste vorm: een stem en een gitaar. Elk muziekkenner weet dat enkel oerdegelijke songs die test overleven. De teksten krijgen hierdoor meer aandacht en de zanger staat in zijn blootje. Geen elektrisch gitaargeweld om je achter te verschuilen.

Om de spanning op het podium nog wat op te voeren brengt hij vriend/fan/ontdekking Yves Verthongen op gitaar mee. Deze illustere onbekende ontmoette hij "somewhere on the road". Hij verraste Guy door tijdens een jam mee op het podium te stappen en zowat het ganse oeuvre van de opperscab uit zijn mouw te schudden.

Als daar maar geen gitaarduels van komen. U weze gewaarschuwd!

  • Locatie: GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke
  • Datum: Vrijdag 13 mei 2016. Begin: 20u00

Je kan tickets en abonnementen reserveren:

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio