Afvalfestival aan Oud Dorp op woensdag 18 mei

Wichelen - Sociale Huisvestingsmaatschappij Eigen Dak, Sociaal Verhuurkantoor Laarne-Wetteren-Wichelen en Woonplus presenteren op woensdag 18 mei van 13u30 tot 17 uur een " Afvalfestival" aan Oud Dorp 68 in Wichelen.

Een wereld zonder afval is niet mogelijk, maar we kunnen wel proberen om het zoveel mogelijkte vermijden. Zo houden we onze woning, wijk, gemeente en het milieu leefbaar.

Een heel groot deel van het afval dat we dan toch hebben, kan gelukkig nog gebruikt worden om er een nieuwe fles, blik of zelfs kledij en fietsen van te maken. Het is dus erg belangrijk dat je weet wat je best met je afval doet.

Sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Dak, Sociaal Verhuurkantoor Laarne-Wetteren-Wichelen en Woonplus organiseren daarom een heus  Afvalfestival voor jong en oud.

Via allerlei spelletjes kom je te weten welk afval in welke zak of container hoort, waarmee je in het containerpark terecht kan en wat er met je afval gebeurt.

Ben jij ook benieuwd hoe je muziek maakt met "afval", hoe je met een luchtkanon afval katapulteert naar de juiste vuilnisbak, hoe je de afvalkalender als app op je smartphone installeert en zo nooit meer vergeet om je vuilnis tijdig buiten te zetten ... ga dan zeker langs. Wie meedoet met de activiteiten maakt kans op een prijs.

De Evergemse groep Trashbeatz komt het geheel opvrolijken met een grote jamsessie met afvalinstrumenten. Ook jij kan hieraan meedoen. De toegang tot het Afvalfestival is gratis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio