FOTO. Neos Oosterzele bracht bezoek aan Dresden

Neos Oosterzele begon het nieuwe werkjaar met een meerdaagse reis naar Dresden. Na een zwaar onweerachtige heenreis brak de zon door in de mooie Duitse deelstaat Sachsen. Dresden wordt niet voor niets het “Florence aan de Elbe”genoemd. Langs diezelfde stroom werden het slot van Pillnitz, de porseleinfabriek van Meisen en vele andere bezienswaardigheden bezocht en na een goedgevulde vijfdaagse keerden de 37 deelnemers voldaan terug huiswaarts. (Lees verder onderaan deze pagina).

Vanaf 1485, toen de regerende familie Wettin zich er vestigde, werd Dresden een belangrijke stad. Onder vorst August de Sterke werd de stad in de 18e eeuw een kunst- en cultuurcentrum. 

In de nacht van 13 op 14 februari 1945, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, voerden de Britten en Amerikanen twee zeer zware luchtaanvallen met brand- en brisantbommen uit in Dresden. Op 14 februari rond de middag volgde nog een derde bombardement. Ruim 25.000 mensen verloren het leven, er waren 30.000 gewonden en 75.000 woningen verdwenen van de kaart. De extreem hete vlammenzee veroorzaakte een vuurstorm die veel mensen de vlammen inzoog.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio