Car Free Day in Sint-Lodewijk

Car Free Day in Sint-Lodewijk Foto: Sint-Lodewijk

Wetteren - Op donderdag 22 september nam Sint-Lodewijk voor de derde keer op rij deel aan Car Free Day, de jaarlijkse actiedag in het kader van de Week van de Mobiliteit. De actie past perfect binnen het mobiliteitsbeleid van Sint-Lodewijk.

Op Car Free Day worden alle medewerkers in Sint-Lodewijk aangemoedigd om de wagen zoveel mogelijk aan de kant te laten en met de fiets, trein of bus naar het werk te komen. Carpoolen kan ook. Op de nieuwe parking langs de Kwatrechtsteenweg zullen trouwens parkeerplaatsen voor carpoolers voorbehouden worden.

"Deze jaarlijkse actiedag past perfect binnen ons Pendelfondsdossier. Het stimuleren van duurzame mobiliteit is ook opgenomen in het strategisch beleidsplan 2015-2020", licht algemeen directeur Ward Van Hoorde toe. Daarom helpen ze de medewerkers in Sint-Lodewijk om alternatieve vervoersmiddelen uit te proberen, zo konden ze bijvoorbeeld een proefritje maken met elektrische fietsen.

In de vergaderzaal konden de medewerkers die op een duurzame manier naar het werk kwamen, genieten van een gezond en alternatief buffet. Iedereen die zijn deelname aan Car Free Day registreerde, kreeg daar nog een gadget bovenop en kon ook deelnemen aan een quiz waar een mooie en gezonde hoofdprijs aan verbonden was.

Stafmedewerker Marc Nachtergaele heeft het grootste aantal fietskilometers achter de kiezen. Om 6.00 uur vertrok hij met de fiets in Dentergem. Achtenveertig kilometer en 1.25 uur later stond hij in Sint-Lodewijk. In de zomer komt Marc elke dag met de fiets naar Sint-Lodewijk. Naast die wekelijkse 500 km woon-werkverkeer kruipt hij ook in het weekend nog op de koersfiets. "Als ontspanning", lacht hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio