Bewoners FAM ruimen zwerfvuil in Massemen op

Bewoners FAM ruimen zwerfvuil in Massemen op

Bewoners FAM ruimen zwerfvuil in Massemen op Foto: Sint Lodewijk

Wetteren - Wetterse verenigingen kunnen een centje bijverdienen door zwerfvuil op te ruimen. De gemeente Wetteren betaalt daarvoor 50 euro per opgeruimde kilometer. Het FAM, de volwassenenwerking van Sint-Lodewijk, stelde zich kandidaat en maakte op woensdag 12 oktober deelgemeente Massemen schoon.

Gehuld in fluohesjes en gewapend met grijptangen, handschoenen en vuilzakken begonnen de bewoners van het FAM onder een mooie herfstzon aan het opruimen van het zwerfvuil. Ze kregen daarbij hulp van vrienden, familieleden en begeleiders.

Voor het eerst nam het FAM Massemen onder handen. “Dat is inderdaad een groter traject dan we gewend zijn. De bewoners met de elektrische rolwagens hebben de verste afstand afgelegd, de mindermobiele bewoners de dichtste. Wat wel opviel is dat er in de straat aan de spoorweg en de Diepenbroekstraat heel veel vuil lag”, vertelt begeleidster Anneleen Brantegem.

Hoeveel kilogram het FAM verzameld heeft, is nog niet bekend maar de bewoners hopen in ieder geval dat ze volgend jaar opnieuw morgen opruimen. “Onze bewoners zijn trots wanneer ze ook een steentje kunnen bijdragen. En dat we de dag geëindigd zijn in het frietkot maakte het alleen maar leuker” zegt Anneleen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio