Kinderen brachten hun visie op maatschappij en vrede

Herdenking Wapenstilstand in Wichelen

Herdenking Wapenstilstand in Wichelen Foto: Ivan Van de Wiele

Wichelen - Na de bloemenhulde in de deelgemeenten Serskamp en Schellebelle werd er verzameld aan het Sociaal Huis voor de optocht naar de Sint-Gertrudiskerk te Wichelen. Na het uitdelen van de poppies en het schallen van het Reveil ging E.H. Peter Bracke voor in de eucharistieviering. Hij bracht hulde aan de burgerlijke en militaire slachtoffers van beide wereldoorlogen, aan de Oud-strijders en aan de militairen op vredesmissie.

In het kerkkoor stond een reusachtige frontsoldaat die door de Oud-strijdersbond ontleend werd bij het Sint-Maarten Instituut te Aalst. In het kader van hun herdenking van de Groote Oorlog reden in 2014 een honderdtal leerlingen en leerkrachten van het SMI per fiets van Aalst naar Ieper met in hun zog de frontsoldaat, hun mascotte.  

De viering werd opgeluisterd door het koor met enkele voor de gelegenheid ingestudeerde liederen zoals het In Flanders Fields. Na de burgerlijke plechtigheid aan de kerk gaf burgemeester Kenneth Taylor een toespraak namens het gemeentebestuur. Daarna brachten kinderen hun visie op maatschappij en vrede. Ter afsluiting was er nog een gesmaakt optreden van het jeugd trommelkorps van de Brandweer van Wichelen.

De vriendenkring van de Oud-strijdersbond werd nog verwacht in "De Rozelaer"  voor de feestmaaltijd en een gezellig samenzijn. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio