Biervoorstelling 't Gijzelaarke

Biervoorstelling 't Gijzelaarke

Yannick en Robin proeven alvast eens van een Gijzelaarke Foto: Yannick De Pelsmacker

Oosterzele - Na het vele brouwen en proeven is het zo ver, op zaterdag 8 april zal de Gijzelse microbrouwerij met enige trots zijn eerste bier, 't Gijzelaarke, voorstellen aan de bierliefhebbers. Vanaf 16 uur tot 22 uur kun je die dag terecht in het parochiezaaltje van Gijzenzele (Kerkstraat 2) om het gerstenat te proeven.

Het begon allemaal enkele jaren geleden toen de twee broers Robin en Yannick De Pelsmacker een aantal brouwerijbezoeken organiseerden voor vrienden en kennissen. In de streek werden verscheidene brouwerijen aangedaan. Later werden ook bierproefavonden gehouden onder leiding van zytholoog Hans Bombeke, die eveneens op veel bijval konden rekenen. Pas na het volgen van een workshop bierbrouwen hadden ze de microbe voor het bierbrouwen volledig te pakken. De aankoop van een eigen brouwketeltje (30 liter) kon niet uitblijven. Na het vele proefbrouwen, proeven en optimaliseren van de recepten werd er besloten het brouwsel te laten brouwen in een
groot volume bij brouwerij Danny te Oordegem.

Het bier kreeg de naam 't Gijzelaarke, het is een blond bier (6,2% alc.vol.) van hoge gisting met hergisting op de fles. De smaak bevat een toets koriander en heeft een licht bittere afdronk.

Wie wil proeven van dit heerlijke gerstenat is van harte welkom op zaterdag 8 april in de parochiezaal van Gijzenzele tussen 16 en 22 uur. De broers kijken er alvast naar uit om je samen met hen te laten gijzelen door zijn smaak!

Lees meer op facebook: "De Gijzelse microbrouwerij".

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio