Inbraken gaan al vijf jaar in dalende lijn in politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen

Inbraken gaan al vijf jaar in dalende lijn in politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen

De folie op de achterruit van de politiecombi’s spreekt boekdelen Foto: PZWLW

Wetteren / Wichelen / Laarne - Het aantal vastgestelde inbraken evolueert al vijf jaar in dalende lijn zegt politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen. In 2012 waren dat er 381, in 2013 werden 311 inbraken vastgesteld, in 2014 waren er 293, in 2015 kregen 236 burgers ongewenst bezoek en in 2016 was dat cijfer gedaald tot 231 gevallen. Dit zijn alle inbraken, zowel pogingen als effectieve inbraken in woningen, bedrijven en openbare gebouwen, containerparken, …

"Wanneer je je niet veilig voelt of iets verdachts ziet, bel dan onmiddellijk 101" stelt de woordvoerder van de politie. "Wij zijn niets zonder de hulp van de bevolking, en 48.000 inwoners zien altijd meer dan de patrouilles in de straat. Maar vaak krijgen wij deze info uren of zelfs dagen later. Dan is de inbraak uiteraard al gepleegd en de vogel gaan vliegen. Wij stellen echter gelukkig vast dat het aantal oproepen in dit verband door de jaren heen is gestegen. Dikwijls is een controle én identificatie van verdachte personen al genoeg om hen ervan te weerhouden inbraken te plegen, 75 % van de verdachten onderscheppen wij dankzij een tip van de bevolking.

Dit fenomeen blijft een voortdurend aandachtspunt voor ons én de bevolking. Onze politiezone is voor inbrekers immers “gunstig” gelegen aan de afritten van de E40, E17 en R4. We stelden ook een duidelijke daling vast toen de Rivierstraat was afgesloten."

De lokale politie vraagt om haar te volgen op de website, Facebook, Twitter of de politie-APP. De meest relevante berichten daarop worden ook overgenomen door Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en andere nieuwssites.

Via sociale media worden de eerstvolgende werkdag o.a. alle vastgestelde inbraken meegegeven, alsook de diverse acties die de politie onderneemt. "Een beter geïnformeerde inwoner is vlugger geneigd om ons bepaalde informatie toe te vertrouwen en schrikt er niet voor terug om 101 te bellen bij verdachte handelingen" klinkt het.

Je kan ook gratis via sms op de hoogte gebracht worden van interessante veiligheidsweetjes (recente inbraken, verdachte handelingen, verkeersproblemen). Inschrijven is eenvoudig (via de website van de lokale politie of via mail PZ.WLW@police.belgium).

Meer info: http://www.lokalepolitie.be/5438 - http://www.facebook.com/PZWLW - http://twitter.com/PZWLW.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio