Roger en Madeleine zijn een gouden paar

Roger en Madeleine zijn een gouden paar

Roger en Madeleine zijn een gouden paar Foto: WP

Wetteren - Roger De Coster en Madeleine De Poorter vierden hun gouden huwelijksjubileum en werden voor die gelegenheid ontvangen op het gemeentehuis, waar burgemeester Pardaen hen de gelukwensen van het koningspaar overbracht en hen bedacht met een passend geschenk.

Roger zag het levenslicht in Sint-Niklaas, op 5 oktober 1945. Hij groeide op in een gezin met zes kinderen, hij was de tweede in de rij. Hij woonde tot zijn 7 jaar in Sint-Niklaas en later in Lokeren waar zijn moeder op de Markt café "Vooruit" ging uitbaten. Roger volgde de lessen aan het Sint-Lodewijkscollege op de Markt van Lokeren. Vanaf zijn 14 tot zijn 18 jaar ging hij op leercontract bij een bakker, ook in Lokeren. Op zijn 18de ging hij aan de slag bij Vlaeminck in Lokeren, een firma die gespecialiseerd was in de renovatie van de buitenkant van kerken. Hij bleef er vijf jaar. Daarna ging hij werken bij Volkswagen in Vorst waar hij in de spuitafdeling terecht kwam. Na acht jaar ruilde hij Volkswagen in voor Volvo in Gent, dat was wat dichter bij huis. Hij bleef er 23 jaar werken tot hij op zijn 55ste in brugpensioen mocht gaan. Hij heeft een tijdje in ploegen gewerkt, maar de laatste vijftien jaar deed hij enkel nog de vaste nachtploeg.

Madeleine werd geboren in Wetteren op 20 mei 1946, in de Zandstraat. Zij groeide op in een gezin met vijf kinderen, ze was het derde kind van de vijf. Madeleine volgde tot haar 14 jaar onderwijs in de Zandstraat op Sint-Jozef. Na haar schooljaren ging ze aan de slag bij Cordonnier waar ze 41 jaar bleef werken. Ze heeft er allerlei activiteiten gedaan, zowel aan de pers staan als kousen inspecteren op fouten. 

Roger ging vaak uit in dancing De Javeau aan de grote baan in Lokeren Op een zaterdagavond maakte hij er kennis met Madeleine en nodigde haar uit voor een dansje. 's Anderendaags speelde Roger, die doelman was bij bij Racing Lokeren, een match in Wetteren en hij vroeg Madeleine om eens te komen kijken. De vonk sloeg blijkbaar over en vanaf dan was Roger meer en meer in Wetteren te vinden. 

Na een verkering van een jaar huwden Roger en Madeleine op 6 mei 1967 in Wetteren. Het was mooi weer en het trouwfeest ging door op de Markt in Lokeren, in het café van Roger zijn moeder. Na hun huwelijk woonden ze twee jaar in de Fortstraat, en daarna drie jaar in de Serskampsteenweg. Vervolgens in een appartement aan de Zeshoek om zich in 1974 te settelen in hun eigen huis in het Molenstraatje op Overschelde. Eind 2012 verkochten ze hun huis en verhuisden ze naar een mooi appartement in de Hekkerstraat. Ze kregen één dochter: Sabine, en die zegende hen met kleinkinderen Glenn en Jorgè. Ondertussen hebben ze ook al een achterkleinkind: Lewis.

In zijn vrije tijd was Roger in de beginperiode van zijn huwelijk actief bij enkele caféploegen in Wetteren, o.a. Duba en Bambi. Madeleine ging vaak meekijken naar de wedstrijden. Na een vijftel jaar stopte hij met voetballen en ging hij vaak naar Sporting Lokeren kijken. Na een tijdje werd hij gepolst of hij geen interesse had om terreinafgevaardigde te worden. Hij hapte toe en twintig jaar lang bleef Roger afgevaardigde van het terreincomité van Sporting Lokeren. Geen simpel taakje, want hij moest 25 poortwachters coördineren en overal de boel gadeslaan. De opkomst van de stewardwerking heeft Roger na twintig mooie jaren doen beslissen om ermee te stoppen.

Het gouden koppel ging graag op reis, o.a. naar Tenerife en Mallorca. Tegenwoordig gaan Roger en Madeleine als het mooi weer is graag samen met vrienden fietsen. Of ze maken georganiseerde ééndagsbusreizen. Ze gaan ook graag met de trein naar zee, vooral naar Bredene, waar hun dochter een stacaravan heeft. En verder genieten ze met volle teugen van hun welverdiend pensioen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio