Scheldekaai week vroeger open dan gepland

Wetteren - Vanaf maandag 22 mei zal de Scheldekaai terug open zijn voor verkeer. Sinds januari van dit jaar voert Waterwegen en Zeekanaal NV funderingswerken onder de grond uit voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Deze funderingswerken zullen vroeger beëindigd zijn dan gepland. Het voetpad wordt in de maand juni afgewerkt. Goed nieuws dus!

De plaatsing van de nieuwe brug is gepland voor het weekend van 16 en 17 september 2017. In de week van 11 september zal de Scheldekaai terug afgesloten worden voor alle verkeer.

Van september tot maart 2018 wordt de brug afgewerkt en gebruiksklaar gemaakt. De oude brug wordt pas afgebroken als de nieuwe klaar is – in maart 2018. De heraanleg van de Tragelweg en het pleintje zal vermoedelijk in de tweede helft van 2017 of de eerste helft van 2018 plaatsvinden. In juli 2018 zou het volledige werk rond moeten zijn.

Uiteraard is deze planning afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden laat de gemeente weten. In totaal zullen de werken ongeveer twee jaar duren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio