Scheppersinstituut wint wedstrijd "Beloftevolle Hovenier"

Scheppersinstituut wint wedstrijd "Beloftevolle Hovenier" Foto: Scheppersinstituut

Wetteren - Het Scheppersinstituut uit Wetteren is voor de eerste keer winnaar geworden van de "Beloftevolle Hovenier", een wedstrijd tuinaanleg voor alle tuinbouwscholen in Vlaanderen.

Maar liefst 17 Vlaams tuinbouwscholen voelden zich geroepen om de felbegeerde titel binnen te halen. Slechts drie scholen, waaronder het Scheppersinstituut, werden weerhouden na de preselecties in februari. Zij mochten in de finale tijdens de Tuindagen van Beervelde meedingen naar deze trofee. Na twee dagen van hard werken en opperste concentratie en onder toeziend oog van 5 juryleden wisten de leerlingen van 7TA de overwinning in de wacht te slepen met de realisatie van een prachige tuin.

Algemeen directeur Armand De Lepeleire: "Deze overwinning is voor onze leerlingen een mooie opstap naar het professionele leven en zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Reeds tijdens de prijsuitreiking op zondag dienden zich reeds de eerste werkgevers aan die dankbaar gebruik willen maken van de vaardigheden en kennis van deze jonge vakmensen."

"Beloftevolle hovenier" is een beroepenwedstrijd georganiseerd door de Belgische Federatie voor Groenvoorzieners, kortweg BFG. Deze vakvereniging verdedigd de belangen van de professionele tuinaannemer en zorgt eveneens voor bijscholingen en allerhande opleidingen. Ook het organiseren van deze wedstrijd is belangrijk voor BFG omdat op deze wijze de banden tussen de tuinbouwscholen en de professionele tuinaannemers aangehaald worden. Dit is noodzakelijk om jaarlijks voldoende jonge mensen te overtuigen om te kiezen voor dit fantastische beroep! 

De tuin die in Beervelde werd bekroond werd deze week opnieuw aangelegd in de school, zodat u tijdens de opendeurdagen van 20 en 21 mei kan kennis maken met het vakmanschap van de leerlingen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio