Tiende editie van “Fietsen voor OIGO” brengt 10.512 euro op

Fietsen voor OIGO in Laarne en Kalken Foto: OIGO

Laarne - Aan de vier fietstochten van de tiende editie van "Fietsen voor OIGO", in mei en juni, namen in totaal zo’n 750 fietsers deel. Zij verzamelden maar liefst 3.010 euro aan sponsorgelden voor het aantal gereden kilometers. Naar jaarlijkse gewoonte werd er ook weer een “Fietsen voor OIGO ontbijt” georganiseerd. Bijna 300 aanwezigen zorgden voor een opbrengst van 1.386 euro.Via de opbrengst van de hapjes en drankjes na de fietstochten ging dit bedrag nog flink de hoogte in want de totale opbrengst bedroeg niet minder dan 10.512 euro.

De gelden zullen besteed worden aan de aankoop van ijskappen die haaruitval tijdens een chemo behandeling moet tegengaan. Dit zowel voor het ziekenhuis Maria Middelares in Gent als voor het OLV Ziekenhuis in Waregem. Een deelproject dat ook gefinancierd wordt door OIGO is de inrichting van comfortabele en functionele gespreksruimtes in Maria Middelares en in het UZ Gent.

Ook Zorghuis Gent VZW wordt gesteund. Een initiatief dat openstaat voor alleenstaande kankerpatiënten en/of kankerpatiënten met weinig of geen mantelzorg. Zorghuis Gent wil een thuis zijn voor kankerpatiënten tijdens of vlak na hun behandeling. Naast een fysieke plek waar je als revaliderende patiënt tot rust kan komen, wil het zorghuis ook een warm onthaal bieden met een team van betrokken vrijwilligers. Voor dit zorghuis voorziet OIGO de aankoop van een rolstoel en keukengerei.

Net zoals in de voorbije jaren worden ook in 2017 de verwendagen voor patiënten van Laarne en Kalken, in behandeling of herstellende van kanker, ingericht. In samenspraak met de plaatselijke huisartsen zal aan de patiënten opnieuw de mogelijkheid worden geboden om een dagje te genieten in het gezelschap van andere lotgenoten. Voor veel patiënten is dat de bevestiging dat ze niet alleen voor staan.

Meer info over OIGO vind je als je hier klikt. En hier vind je meer sfeerfoto's van de fietstochten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio