Mini-onderneming Sint-Jozefinstituut gestart

Mini-onderneming Sint-Jozefinstituut gestart

Mini-onderneming Sweet Surprise Foto: SJI

Wetteren - De leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar verkoop van het Sint-Jozefinstituut stelden vrijdagavond hun Mini-onderneming "Sweet Surprise" voor in de aanloop naar de kaas- en wijnavond van de school.

Een Mini-onderneming is een kleine onderneming, van en door leerlingen, en uiteraard met de hulp van leerkrachten en de steun van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemers), een Vlaamse dienst die ondernemingszin bij jongeren wil stimuleren. De leerlingen leren gaandeweg alles zelf doen: het assortiment samenstellen, de huisstijl bepalen, de naam bedenken, onderhandelen over prijzen, bestellingen plaatsen en opvolgen, de stand uitwerken, enzovoort.

Het hoofddoel van een "Mini" is de ondernemingszin aanwakkeren bij jongeren door hen te laten kennismaken met het opstarten en het runnen van een eigen zaak. Als je een goede zelfstandige wil worden, moet je over heel wat kwaliteiten beschikken: assertiviteit, teamspirit, besluitvaardigheid, leiderschap, doorzettingsvermogen, engagement, kritisch denkvermogen, initiatief, communicatievaardigheden, resultaatgerichtheid, succeservaring ... Omdat die kwaliteiten zo belangrijk zijn, wordt er door de coaches serieus gehamerd op competenties en attitudes.

Sweet Surprise zal lekkere snoepjes, koekjes en geschenkpaketten verkopen en zal regelmatig een verkoopmoment organiseren: op de kaas- en wijnavonden, op oudercontacten, op verschillende kerstmarkten in de buurt en op de opendeurdag van de school. Bestellingen plaatsen kan via de website van de school (klik hier).

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio