Een degelijke rookmelder aan een gunstig tarief kopen kan in de bib van Oosterzele

Een degelijke rookmelder aan een gunstig tarief kopen kan in de bib van Oosterzele

Een degelijke rookmelder, aan een gunstig tarief, kun je kopen in de bib van Oosterzele Foto: RR

Oosterzele - Via een samenwerking met de Stichting Brandwonden, biedt gemeentebestuur Oosterzele zijn inwoners de mogelijkheid om op een eenvoudige manier een degelijke rookmelder aan een gunstige prijs aan te kopen. In 2020 worden rookmelders overigens verplicht voor alle woningen in Vlaanderen.

Je kunt via de samenwerking de First Alert rookmelder SA700LLE aankopen. Die heeft volgende specificaties:

  • Een lithium batterij met een levensduur van tien jaar
  • Tien jaar garantie vanaf de dag van aankoop
  • Een niet verwijderbare batterij
  • Dubbelzijdige kleefband: niet boren
  • Aansprakelijkheidsverzekering

Praktisch

Wie interesse heeft in (een) rookmelder(s) kan ze kopen in de bib tijdens de openingsuren (Stationsstraat 13 in Scheldewindeke). De kostprijs bedraagt 16 euro; er kan enkel cash betaald worden. Daarvoor krijgt men een degelijke rookmelder (winkelwaarde 32 euro) en een folder met nuttige tips over de plaatsing en het onderhoud van je rookmelder. De Stichting Brandwonden raadt aan om de rookmelder te registreren. Dat maakt de garantieprocedure veel eenvoudiger.

Open Vld plus fractieleider Filip Michiels is tevreden dat zijn voorstel uit 2011 nu gevolg krijgt. Hij lanceerde in augustus 2011 het voorstel om rookmelders tegen een gereduceerde tarief aan te bieden om zo om de aankoop van rookmelders te stimuleren.

Er zou eerst bekeken worden om dit eventueel binnen de hele politiezone te organiseren. Toen het politiecollege besliste om dit niet uit te werken, bleef het lang stil hieromtrent. Ook latere vragen aan het CBS om middelen bleven onbeantwoord.

Filip Michiels: "Ik ben tevreden dat dit voorstel nu toch uitvoering krijgt. Rookmelders kunnen levensreddend zijn, het thema brandveiligheid stimuleren is een prioritaire opdracht. Deze actie via de Stichting Brandwonden is dus een goeie zaak".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio