Erfgoedcel Land van Dendermonde blaast vijf kaarsjes uit

Erfgoedcel Land van Dendermonde blaast vijf kaarsjes uit

Foto: Erfgoedcel Land van Dendermonde

Wetteren / Wichelen / Laarne - Erfgoedcel Land van Dendermonde ging van start in 2012. Op dat moment werd een overeenkomst gesloten tussen de Vlaamse overheid en Cultuurdijk, een intergemeentelijk samenwerkingsverband van 9 gemeenten: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Dit samenwerkingsverband werd hernieuwd in 2015 toen Cultuurdijk een cultureel-erfgoedconvenant afsloot met de Vlaamse Overheid voor de periode 2015-2020.

De afgelopen 5 jaar zette de erfgoedcel zich in om het veelzijdig erfgoed uit de negen gemeenten in haar werkingsgebied een plek in de schijnwerpers te geven: van getuigenissen over het dagelijkse leven tijdens WOI en rondritten langs markante volkscafés tot de ondersteuning van kermiserfgoed en reuzen, van de zoektocht naar verborgen schatten uit de negen gemeenten tot de digitale ontsluiting van duizenden sprekende foto’s en documenten.

In deze projecten zorgt de erfgoedcel ervoor dat alle puzzelstukken in elkaar passen en is ze als het ware de “maizena” die professionele en niet-professionele erfgoedpartners bindt. Sinds haar oprichting betrekt de erfgoedcel ook talloze vrijwilligers bij haar werking.

Vijf jaar inzet van vele erfgoedvrijwilligers en –professionals wil de erfgoedcel niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom organiseert ze op 1 december een verjaardagsfeest. Op dit feest stelt de erfgoedcel ook haar boek “Bier van hier. 300 jaar brouwerijen in het Land van Dendermonde. Een geschiedenis in een notendop” en de fototentoonstelling “Tournée Volkscafé” voor. Iedereen is welkom om kennis te maken met enkele streekbiertjes uit de regio en mee te feesten!

Graag een gratis exemplaar van het boek “Bier van hier”? Bevestig dan je aanwezigheid op info@egclandvandendermonde.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio