Jacqueline en Julien vierden gouden huwelijksjubileum

Jacqueline en Julien vierden gouden huwelijksjubileum Foto: WP

Laarne - Jacqueline Rombaut en Julien De Graeve uit de Mellestraat vierden hun 50-jarig huwelijksjubileum in de feestzaal van restaurant kasteel van Laarne. Het gemeentebestuur kwam hen daar feliciteren en bedacht hen met een passend geschenk.

Julien werd geboren op 31 augustus 1944, als middelste van drie, in een landbouwersgezin in Westrem. Zoals het in die tijd de gewoonte was, ondenkbaar in deze huidige tijd, betekende de veertiende verjaardag het sein om de schoolbanken te verlaten en aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Concreet voor Julien betekende dit meehelpen op de ouderlijke boerderij, een bedrijf dat zich echter meer en meer richtte op de tuinbouw.

Jacqueline zag het levenslicht op 19 september 1936 in de Mellestraat in Laarne, in een gezin dat gezegend was met twee kinderen waarvan Jacqueline de oudste was. Haar ouders waren begoniakwekers, in die tijd waren er in de kasteelgemeente tientallen. Uitzonderlijk in de jaren '50 van de vorige eeuw; Jacqueline mocht na de leerplicht tot 14 jaar, verder studeren. Tot haar 17 jaar... want dan moest ze thuisblijven omdat moeder ziek werd, en er helpende handen nodig waren in de arbeidsintensieve sector die de begoniateelt in die tijd was.

Het gouden koppel leerde mekaar kennen in een dancing in Overmere. Ze werden een paar en huwden na een verkering van twee jaar op 3 november 1967. Ze gingen direct in hun nieuwe woning in de Mellestraat wonen en startten hun eigen sierteeltbedrijf. De serres besloegen in die tijd een oppervlakte van 1200 m², dat was in die tijd courant voor een bloeiend tuinbouwbedrijf. 

Ondertussen werd het gezin verrijkt met zoon Ronny, die op zijn beurt voor twee kleinkinderen zorgde, zijnde Jens en Pauline. En ook de serreoppervlakte verrijkte, van 1200 m² tot momenteel liefst 25.000 m², en er staan nog eens 4.000 m² gepland voor binnenkort. De inbreng van Ronny in de zaak en meer recentelijk Jens zijn hier natuurlijk niet vreemd aan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio