Cybercriminelen blijven slachtoffers maken

Cybercriminelen blijven slachtoffers maken

Cybercriminelen blijven slachtoffers maken Foto: RR

Wetteren / Laarne / Wichelen / Oosterzele - Er wordt quasi dagelijks gewaarschuwd voor cybercriminaliteit door kranten, websites van de politie, radio, televisie en andere media en financiële instellingen. En toch zijn er nog steeds mensen die zich laten ringeloren door deze vindingrijke cybercriminelen en zo aanzienlijke geldsommen zien verdwijnen van hun bankrekening.

Ook wij ontvangen meermaals per week zo'n poging tot oplichting. Gisteren was het weer van dat, in naam van Argenta deze keer. En dat ziet er als volgt uit:

Geachte relatie,

Als klant van ons zijn wij verplicht u op de hoogte te houden. Wij houden u hierbij op de hoogte van onze nieuwe product waarbij u gebruik maakt van onze laatste ontwikkelingen. In de brief met uw nieuwe digipass- 2 krijgt u verdere informatie vermeld over ons nieuwe product.

U ontvangt uw digipass- 2 binnen 3 tot 6 werkdagen op uw domicilieadres. Hebt u na 20 november nog geen nieuwe digipass- 2 aangevraagd, dan zijn wij uit veiligheidsmaatregelen genoodzaakt om uw oude versie van de digipass- 2 te deactiveren.

Klik hier om uw nieuwe digipass- 2 aan te vragen.

Met vriendelijke groeten,

Jean van Dalen
Afdeling personeelszaken

Vorige week raakte een slachtoffer in Sint-Lievens-Houtem op deze manier liefst 14.500 euro kwijt. Zijn relaas kun je lezen als je hier klikt

We raden iedereen aan om bij twijfel over een bankbericht onmiddellijk uw bankkantoor te raadplegen en zeker niet via de computer te reageren. Geen enkele bank behandelt vertrouwelijke informatie via mail.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio