Ophaaldienst opnieuw aan de slag na winterprik

Wetteren / Laarne / Wichelen - Omwille van de moeilijk berijdbare wegen door de hevige sneeuwval werd er de voorbije twee dagen nauwelijks afval opgehaald in de regio Dendermonde-Wetteren. Sinds woensdag 13 december is de inzameldienst van Verko opnieuw aan de slag.

De sneeuwellende op maandag 11 en dinsdag 12 december maakte het niet mogelijk om de geplande afvalophalingen te realiseren in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen. Verko vraagt begrip voor deze overmachtsituatie en verzoekt de inwoners vriendelijk om het niet-opgehaalde afval aan de straatzijde te verwijderen en opnieuw aan te bieden bij de volgende ophaalbeurt van de desbetreffende fractie.

De afvalinzameling zal op woensdag 13 december opnieuw doorgaan zoals gepland volgens de afvalkalender. De ophaalploegen doen hun best om zoveel als mogelijk het aangeboden afval mee te nemen, maar in moeilijk bereikbare straten zou het eventueel toch mogelijk kunnen zijn dat men, met het oog op de veiligheid voor zowel het eigen personeel als andere weggebruikers, de aangeboden huisvuil- of PMD-zakken toch niet kan meenemen of de GFT-containers toch niet kan ledigen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio