Reynaerts-VanDurmeMichiels Cycling Team voorgesteld

Reynaerts-VanDurmeMichiels Cycling Team voorgesteld

Boven:Dieter Buyse, Frédéric De Backer, Bart Vral, Nathalie-Nico Van Elsué-Van Bever, Kevin Claeys, Nico Peeters en Stijn De Sutter. Onder : Kenny Spileers, Joeri De Cock, David Dumortier, Liam Reynaerts, Kenneth Bouquet, Ignace Reynaerts en Frederik Van Boven. Foto: David Dumortier

Oosterzele - Reynaerts - VanDurmeMichiels Cycling Team uit Gijzenzele Is aan zijn vierde jaar begonnen. De vorige drie jaar was dat onder de naam Stevesco-Reynaerts CT. Het bestuur bestaat uit Ignace Reynaerts, Kenneth Bouquet en David Dumortier. De ploeg richt zich op nevenbonden zoals Waod, Vwf enz, en Gentlemenkoersen in de omgeving van Oosterzele. Met als hoogtepunt de wedstrijd te Gijzenzele op 25 augustus die het team samen met VDM-Trawobo organiseert.

2017 was een jaar van ups en downs met slechts één zege, negen podiumplaatsen en een 50-tal top-10 plaatsen verdeeld over een 12-tal renners. Vooral Olivier De Smet (25 maal top-10 en één zege) en David Dumortier (14 maal top-10 en 4 maal podium) nestelden zich vooraan. David is nu wel even buiten strijd door een knieoperatie en zal ten vroegste in mei terug de competitie kunnen hervatten.

Voor 2018 is de ploeg versterkt in de breedte, Olivier maakt de overstap naar de Elite zc bij VDM-Trawobo, Frederik Van Boven maakt de omgekeerde beweging. Ook Bart Vral komt de ploeg versterken en met Liam Reynaerts zit er ook een jeugdrenner in de ploeg om bij de miniemen 10-jarigen te gaan rijden. De andere renners bleven de ploeg trouw.

Ook de meeste sponsors zijn aan boord gebleven en er zijn er enkele bijgekomen. Kledij is voor de komende  drie jaar van Verge en de Lazer helmen worden geleverd door Wetthra Sportwebshop. De teamfietsen, Ridley Fenix SL, komen van Fietsen Godefroot. Daarmee is de ploeg één van de weinige nevenbondenploegen met teamfietsen, waar het bestuur best fier op is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio