Lezing Markant: ‘Prikkelende verhalen uit De Decamerone’

Oosterzele - Markant Oosterzele nodigt in de Valentijnsmaand alle dames uit voor de lezing ‘Prikkelende verhalen uit De Decamerone’. Gastspreekster is woordkunstenares Hilde Rogge.

Rasecht en meeslepend vertelster Hilde Rogge kruipt in haar verhalen en brengt ze meesterlijk tot leven in een sappige en schelmse taal, ondeugend en prikkelend, met veel fijne humor. Ze raakt, inspireert en ontroert op haar eigen authentieke manier. Ze is een graag geziene gast op festivals zoals het Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen, het vertelfestival in Maastricht, Midzomervertellingen in het Park, ’t Verhalenhof in Deurne en vele andere.

Ze vertelt voor Markant uit de ongekuiste ‘De Decamerone’ van Giovanni Boccaccio. Dit 14de eeuws werk wordt als zijn meesterwerk beschouwd en geldt stilistisch als een van de mooiste werken in de Italiaanse literatuur.

De Decamerone is berucht om zijn licht erotische verhalen, om de pittige humor en spot met gezagdragers en geestelijkheid. Verhalen over het menselijk vernuft, improvisatievermogen en de liefde.

De lezing gaat door op woensdag 21 februari om 20 uur in de foyer van GC De Kluize, Sportstraat 3 in Oosterzele. Tickets voor de vertelling, drank en hapje kosten 6 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden. Reserveren kan tot 18 februari via blondeel.bombeke@telenet.be en overschrijving op de rekening van Markant Oosterzele BE93 8804 4487 3167.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio