Rowwen Hèze, Guido Belcanto en Raymond Van Het Groenewoud zijn de headliners op Bruisend Balegem 2018

Oosterzele - Bruisend Balegem pakt uit met de eerste artiestennamen voor het gratis festival dat op 15 augustus voor de negende keer doorgaat. Het programma mag ook dit jaar indrukwekkend genoemd worden.

De Nederlandse dialectband Rowwen Hèze - ze komen uit het Limburgse dorpje America - is een dijk van een band, meer dan ooit. Nog steeds spelen ze zalen en festivals plat,  sfeer is gegarandeerd. Grootste Hit? Bestel Maar. Stijl? Een mix van opzwepende Tex-Mex en stevige meezing-folk. In 1999 speelden ze het voorprogramma van … The Rolling Stones. Als je dat op je palmares staan hebt!

Guido Belcanto, de koning van het hedendaagse levenslied staat voor de tweede maal op het podium in Balegem. Als geen ander vat hij het grote woord ‘liefde’ in ballades die zich wentelen in weemoed, treurnis en
hunkering. Toverdrank, Plastic rozen verwelken niet, Droevig is deze wereld… zijn maar enkele van zijn bekendste songs.

Raymond maakt het triootje vol. Recent nog kreeg hij een MIA voor zijn hele carrière die bol staat van de hits: Meisjes, Vlaanderen Boven, Maria Maria ik hou van jou, Twee meisjes op het strand, Je veux de l’amour
… Minzame Raymond effende het pad voor menige band die het in het Nederlands doet. Ook hij komt al voor de tweede keer naar Balegem.

"Woensdag 15 augustus wordt legendarisch" belooft opperbruiser Christ Meuleman. "Voor de vierde keer Johan Verminnen en ook Kid Coco, Willy Sommers, Sam Gooris, de Romeo’s maken het plaatje ‘grote namen’ compleet. Deze toppers hoeven evenmin introductie en zullen voor een onvergetelijk editie 2018 zorgen. De BB-formule blijft sterk en dus bouwt de organisatie verder op haar successtramien: topartiesten, aangevuld met de beste coverbands uit de regio, op een zestal podia verspreid over de pleinen van Balegem. En heel veel - maar dan ook héééééél veel - randanimatie, doe-dingen, koopjesmarkt, vertier, eten en drinken."

En nog een verrassing: de Bruisers werken aan een eigen monsterhit. De opnames zijn volop bezig. Meer nieuws daarover volgt later.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio