VW Gijzel Oosterzele investeert in nieuw voetbalcomplex

Zo zag het er uit na de windhoos in februari 2013 Foto: HNB

Oosterzele - Toen in februari 2013 een windhoos door Oosterzele raasde werden niet alleen 96 woningen beschadigd en 9 woningen onbewoonbaar verklaard, ook het toenmalige KSC Oosterzele werd zwaar getroffen. De volledige kantine en een deel van de kleedkamers en tribune werden compleet vernield. Vandaag, 5 jaar later, ziet de nieuwe fusieclub licht aan het eind van de tunnel. Na het kampioenenseizoen van 2016-2017, wat het resultaat was van de succesvolle fusie met buur Voorwaarts Gijzenzele, de tijdelijke intrek in containers, de vele fundraising activiteiten, komt er een volledig nieuw voetbalcomplex.

“Met drie volwaardige terreinen, een nieuwe kantine en gloednieuwe kleedkamers zet VW Gijzel Oosterzele de trend in de regio” aldus Chris Govaert voorzitter van de club. "We hebben dan ook niet stilgezeten na de windhoos maar hebben mede dankzij veel vrijwilligers en tal van private investeerders de nodige fondsen bij elkaar gesprokkeld om dit project op te starten. De bedoeling is om met deze moderne infrastructuur de verdere basis te leggen van een stabiele tweede provincialer en de jeugdploegen de kans te geven in optimale omstandigheden te groeien. Het is vandaag in het huidige provinciaal voetbal niet evident om te investeren. Vele ploegen kunnen amper het hoofd boven water houden en zien vrijwilligers, sponsors, jeugdspelers en toeschouwers steeds meer wegblijven van de grasmat.”

“Onze fusieploeg toont vandaag dat men ook in deze minder gunstige omstandigheden toch dergelijk project kan verwezenlijken en het leden- en toeschouwersaantal kan laten groeien. De bouwaanvraag is sinds enkele weken aan de gemeente overgemaakt en na een positief advies verwachten wij de eerste graafmachines van de aannemer net na het huidige voetbalseizoen. We zullen nog alle zeilen moeten bijzetten om voor onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 klaar te geraken, maar met de inzet van een hele ploeg medewerkers die zich belangeloos inzetten voor onze vereniging kunnen we bergen verzetten” klinkt het.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio