"Dropping anders" met Gezinsbond

Oosterzele - Gezinsbond Oosterzele en Balegem organiseert voor de tweede keer een "Dropping anders" op zondag 29 april. Geen traditionele dropping maar wel een tocht van iets minder dan 9 kilometer, in de namiddag, zodat de deelnemers kunnen genieten van de prachtige natuur langs het traject vanaf de dropplaats naar de verzamelplaats.

Het traject moet gevolgd / gevonden worden aan de hand van de GPS-functie waarover zowat iedere smartphone beschikt. Té weinig mensen maken gebruik van deze nuttige functie, en daar wil de Gezinsbond iets aan doen: je hebt echt geen dure outdoor-GPS nodig, een geschikte gratis (navigatie)app op je smartphone volstaat. Ook wie de smartphone enkel gebruikt voor sociale media (en om te bellen/sms'en) moet zich niet laten afschrikken: wie inschrijft krijgt op voorhand de nodige uitleg en is zo klaar om te vertrekken. En wie geen smartphone heeft of niet geïnteresseerd is in deze formule, kan zich ook inschrijven: zij kunnen zich aansluiten bij een groepje dat wél de GPS-functie gebruikt.

Na het succes van de wandeling van 2017 (toen met de app RouteYou), wil de Gezinsbond de wandelaars laten begeleiden door de app Osmand, die zeer populair is bij recreatieve wandelaars en fietsers omdat de kaarten zeer gedetailleerd zijn, tot het kleinste voetwegje toe, en vooral omdat er (spraak)navigatiebegeleiding is, zodat je de smartphone gewoon in je zak kan steken. Het programma draait op Android en werkt offline. Het werkt ook op Iphone's, maar dan zonder spraakbegeleiding.

Het wordt een gezinsvriendelijke tocht, die voor 95% langs verharde wegen gaat en dus geschikt is voor buggy's. Er is een tussenstop voorzien met drankje en koekje én een toeristische attractie (voor wie geen hoogtevrees heeft). Bij het einde kan je genieten van de lokale lekkernij (een geuteling) met een koffie (of een drank naar keuze, eventueel met betaling van een opleg).

Start tussen 13.30u. en 14.30u. aan taverne 't Hoekske, Gentsestraat 59 te 9660 Elst. Er zijn vlakbij voldoende parkeerplaatsen langs de steenweg (gelieve de weinige parkeerplaatsen van het café NIET te gebruiken). Let op: wegens wegenwerken tussen Strijpen en Roborst rijd je best langs Munkzwalm. De startplaats ligt op 5,6 km voorbij de kerk van Munkzwalm. De ingeschreven deelnemers worden van daar in groepjes naar de dropplaats gebracht.

Kostprijs leden Gezinsbond: 6 euro per persoon; kostprijs niet-leden: 8 euro per persoon. Inschrijven vóór 25 april via gezinsbond.oosterzele@gmail.com, met vermelding van het aantal stappers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio