Wilfried en Marie Louise vierden goud

Wilfried en Marie Louise vierden goud

Wilfried en Marie Louise vierden goud Foto: WP

Laarne - Wilfried Van De Velde en Marie Louise De Vleeschauwer vierden hun 50-jarig huwelijksjubileum in feestzaal Breughel in Kalken. Daar kregen ze het bezoek van het gemeentebestuur dat hen de felicitaties van het koningspaar overhandigde en hen bedacht met een passend geschenk.

Wilfried werd in de materniteit in Wetteren geboren op 26 mei 1944 als enige zoon van het gezin, Marie Louise zag het levenslicht in Zele, op 1 Mei van hetzelfde jaar en dat als tweede jongste in een gezin van vijf , ze had twee broers en twee zussen.

Zowel bij Wilfried als bij Marie Louise waren ze thuis landbouwers, en dat heeft later ook hun leven voor een stuk mede bepaald. De 'Mexico hoeve' aan de Dendermondsesteenweg in Kalken was het ouderlijke huis van Wilfried en tot op de dag van vandaag woont hij daar nog altijd. Hij doorliep de lagere school in Kalken en mocht nadien nog 6 jaar verder studeren aan de tuinbouwschool van het Scheppersinstituut in Wetteren. En daarna volgden onvermijdelijk 12 maand legerdienst, in Heverlee en Auskirchen, voornamelijk als chauffeur van een radiowagen.

Na zijn legerdienst begon Wilfried thuis te werken, in het fruit – en rozenkweekbedrijf van zijn ouders. Later heeft hij de boerderij dan ook overgenomen en verdergezet, ook een 20-tal runderen vervoegden het hof. Naast het werk in het familiebedrijf was Wilfried in 1966 ook gestart bij het DGZ (Dierengezondheidszorg Vlaanderen). Zijn taak was om een soort paspoort van elk dier te maken, de technische middelen in 1966 waren niet zoals die vandaag de dag zijn natuurlijk…

Vanaf 1989 begon hij bijkomend bij het VRW (Vlaamse Rundveeteelt Vereniging, zijn taak daar bestond eruit om melkcontroles bij de boeren uit te voeren en stamboeken voor de kalveren op te maken. In 2004 hing hij op 60-jarige leeftijd zijn kiel aan de pensioenshaak en sindsdien geniet hij daar samen met zijn vrouw met volle teugen van.

Marie Louise liep tot haar 14 jaar school in Zele Heikant. Toen ze de schoolbanken verliet startte ze als dienstmeisje bij een advocaat in Dendermonde. Tot aan haar huwelijk op haar 24ste, heeft ze bij deze familie gewerkt en geleefd. Eens gehuwd met Wilfried, werd ze meewerkende echtgenote op de 'Mexico hoeve' en zo is ze samen met haar man met pensioen gegaan.

Marie Louise en Wilfried leerden mekaar kennen in dancing Casino aan Overmere donk. Wilfried was op stap met zijn twee kameraden, beter gekend als 'De drie musketiers'. En daar hebben ze als bij toeval de eerste keer gedanst en zo begon zachtjesaan hun romance. Na een verkering van 2,5 jaar gaven ze elkaar het jawoord in mei 1968. Het huwelijksfeest ging door in feestzaal De Pluim en op het menu stonden stonden de traditionele gangen zoals die er toen altijd waren, eerste een vidéken (koninginnehapje), dan tomatensoep met balletjes, varkensgebraad met groentekrans en kroketten en om af te sluiten voor elk nog een stuk taart.

Het kersverse huwelijkspaar nam hun intrek in de 'Mexico hoeve' en tot op de dag van vandaag wonen ze daar nog altijd. Ze kregen drie kinderen: Patrick, Myriam en Alex. Die drie zorgden op hun beurt voor zes kleinkinderen: Ruben, Jonas, Nuria, Yana, Rune en Kasper.

Wilfried en Marie Louise hadden dezelfde hobby: het verenigingsleven. Wilfried was actief als leider bij de KLJ en lid van de Landelijke Gilde van Kalken en Marie-Louise was dan weer zeer actief bij de KVLV. Naast deze gemeenschappelijke hobby gaan de jubilarissen vandaag de dag graag fietsen, lost Wilfried kruiswoordraadsels op terwijl Marie Louise dan haar Sudoku’s invult. Wekelijks gaat Marie Louise zwemmen in het olympisch bad in Dendermonde en samen onderhouden ze hun moestuin en hun tuin, die tuin zit trouwens jaarlijks in de top-3 van de gemeentelijke bebloemingswedstrijd. Op het gebied van reizen hebben ze toch ook al het één en het ander gedaan, toen ze ongeveer 25 jaar getrouwd waren zijn ze naar Lourdes geweest en eens ze die smaak te pakken hadden hebben ze al de Elzas, de Provence, Bordeaux, Parijs, Normandië, Praag en hun dochter die in Spanje woont bezocht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio