Aftrap campagne ‘Pak je tijd-plekje’ van Pasar in Laarne

Kom tot rust tijdens de Gordelroute op zondag 29 april

Kom tot rust tijdens de Gordelroute op zondag 29 april

Kom tot rust tijdens de Gordelroute op zondag 29 april Foto: Pasar

Laarne - Pasar lanceert dit jaar de campagne 'Pak je tijd-plekje', omdat het belangrijk is regelmatig je batterijen op te laden. Dat moet je natuurlijk érgens doen, op een mooie plek, een plek die je tot rust brengt, energie geeft, verwondert of charmeert. Een bankje in de stad misschien, of een stuk heide in je buurt.

Pasar gaat op zoek naar de beste Pak je tijd-plekjes in heel Vlaanderen en nodigt graag iedereen uit om zijn Pak je tijd-plekje te delen. Zo wil Pasar ook mensen inspireren om regelmatig buitenshuis ontspanning op te zoeken.

Diverse Pasar-afdelingen verspreid over heel Vlaanderen kozen reeds hun favoriete plekje(s) uit en koppelen hier een activiteit aan. Pasar Laarne bijt de spits af met zijn Gordelroute.

Binnenkort worden alle pak je tijd-plekjes verzameld op de site www.pakjetijd.be. Neem er gerust eens een kijkje en ontdek er alles over deze ‘rustgevende’ campagne.

Al zo’n honderd pak je tijd-activiteiten staan op de planning in 2018. Pasar Laarne nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de Gordelroute  op zondag 29 april. De 35 kilometer lange route voert je o.a. langs twee pak je tijd-plekjes in Laarne en Kalken.

In Laarne is de heraangelegde speeltuin van de bibliotheek een plek waar veel Laarnenaars tot rust kunnen komen. Wat vroeger een open ruimte met verspreide speeltuigen was, groeit nu uit tot een oase van groen met te ontdekken hoeken en kantjes voor de kinderen. Ook aan de ouders werd gedacht met het aan te leggen leesterras.

In Kalken was de zoutfabriek  jarenlang voer voor discussie. De gemeente heeft nu de knoop doorgehakt en beslist om de verlaten fabriek om te toveren tot een onthaalcentrum en toegangspoort van het natuurgebied De Kalkense Meersen. Een industriële site maakt dus plaats voor een gebouw gericht op natuurbeleving.

PRAKTISCH:

Vertrek: 14 uur, infobord van de Gordelroute, Kerkweg (achter de kerk), Laarne

Info en inschrijven: ter plaatse vanaf 13u45, maar bij voorkeur je aanwezigheid vooraf bevestigen via pasarlaarne@gmail.com, Pasar Laarne op Facebook, www.pasar.be/laarne.

Prijs: 2 euro voor niet-leden, leden Pasar betalen slechts 1 euro. Een drankje is inbegrepen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio