Aannemer van wegenwerken in de Steentjesstraat gaat tandje bijsteken

Aannemer van wegenwerken in de Steentjesstraat gaat tandje bijsteken

Schepen van openbare werken Filip De Landtsheer aan de werken in de Steentjesstraat Foto: FDL

Laarne - "Na een moeilijke start bij het plaatsen van de grootste en diepste pompput ter hoogte van Laarne Fabriek, zijn we nu in het wegenis- en rioleringsproject van de Steentjesstraat en omliggende straten in volle galop aan het gaan" vertelt schepen van openbare werken Filip De Landtsheer. "De weersomstandigheden zijn uitermate gunstig en door het feit dat op voorhand alle nutsleidingen vernieuwd en daar waar nodig verplaatst geweest zijn , kan de firma Aclagro nu zeer vlot verder werken."

Filip De Landtsheer: "Wekelijks hebben wij een werfvergadering waar allerhande relevante zaken over de werken worden besproken, en dinsdag werd er beslist om vanaf 17 mei nog een extra buizenploeg bij te steken, zodat de werken nog sneller kunnen opschieten.

Concreet zou dit betekenen dat tegen het bouwverlof dit jaar, de riolering vanaf de Korte Meire tot en met het aansluitingspunt op de Heirweg zou gestoken zijn en dat de onderlaag asfalt al zou aangelegd zijn. Door deze extra input van arbeiders, zou dat betekenen dat de bittere pil voor de lokale zelfstandigen en inwoners sneller zal doorgeslikt zijn.

Ik heb al dikwijls gezegd dat je geen omelet kunt bakken zonder een ei te breken, maar op dit moment is de mobiliteit in onze gemeente even een groot maar noodzakelijk euvel. Onze mobiliteitsdienst en de lokale politie houden de vinger aan de pols om steeds zo consequent mogelijk het mobiliteitsplan bij te sturen waar nodig.

Nog een bijkomend element: naast het opnieuw asfalteren van de Kerkstraat, zou het Agentschap Wegen en Verkeer nu ook het beton tussen de Rivierstraat en de Breestraat op de Heirweg willen vervangen door asfalt. Als gemeente proberen wij te lobbyen om die werken nog even on hold te zetten, maar pas op dinsdag 8 mei hebben we een vergadering met AWV waarop ze hun concrete startdatum zullen meedelen. Als alles verloopt zoals gepland, zou tegen februari 2019 het ganse project dienen afgerond te zijn."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio