Veggiedag met culinaire onkruidwandeling in Oosterzele

Oosterzele - Op 'Donderdag Veggiedag', 3 mei organiseert Vormingplus Gent-Eeklo in samenwerking met de bibliotheek Oosterzele en EVA vzw een zonovergoten wandeling met als thema 'culinair onkruid'. Onbekend is onbemind. Dat is zeker zo voor de vele kruiden die als onkruid bestempeld worden. Wilde planten hebben immers ook wilde smaken.

Er wacht de deelnemers een totaal nieuwe culinaire beleving wanneer ze er in de keuken mee aan de slag gaan. Bovendien zitten veel wilde planten barstensvol mineralen, vitaminen en andere heilzame voedingsstoffen. Tijdens deze wandeling leren de deelnemers een aantal courante soorten in het wild herkennen en nadien biedt EVA Oosterzele een veggie wild hapje aan.

Donderdag Veggiedag gaat ook van start bij de Avalonhoeve in Oosterzele: vanaf 3 mei tot circa half juni kan je in de Schaperstraat terecht voor een gezonde, biologische, suikerloze vegetarische maaltijd. Je kan de maaltijd zowel afhalen tussen 12 uur en 19 uur of je voeten onder tafel schuiven om te genieten van een vers bereide soep, tempehcurry met seizoensgroenten, seitanstoverij met gebakken aardappeltjes en een seizoensslaatje, een smaakvolle lasagne, een suikervrij dessert enz...

EVA-leden krijgen bovendien 10% korting op vertoon van hun lidkaart. Wist je trouwens dat als je deelneemt aan  Donderdag Veggiedag je op één jaar tijd je broeikasuitstoot evenveel vermindert als wanneer je 1.250 km zou fietsen in plaats van de auto te nemen? De wereld verbeteren was nog nooit zo gemakkelijk en smakelijk!

Meer info via de Facebookpagina van EVA Oosterzele en via de websites van Vormingplus en de Avalonhoeve.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio