Twee vriendinnen gaan boek samenstellen over de wijk Den Anker

Twee vriendinnen gaan boek samenstellen over de wijk Den Anker

De wijk Den Anker in Oosterzele Foto: HNB

Oosterzele - "’t Zijn d’er van den Anker". Die uitspraak staat gegrift in het collectief geheugen van heel wat inwoners van de wijk Den Anker in Oosterzele. Lut De Block en Monique Roels, twee klasgenoten van de voormalige lagere meisjesschool in de jaren '60 van de vorige eeuw in de wijk, willen een boek samenstellen over de geschiedenis én de mensen van Den Anker in de voorbije decennia.

Lut en Monique doen een warme oproep aan iedereen: huidige inwoners of uitgeweken bewoners, kinderen, kleinkinderen of familieleden van autochtone Ankermensen… Wellicht hebben ze in een oude koekendoos of schoenendoos op zolder nog foto’s van vroeger. Andere materialen zijn ook welkom: affiches of flyers van kermissen of koersen, krantenknipsels, gedachtenisprentjes van overledenen die iets hebben betekend voor den Anker… Naast tastbaar materiaal zijn ze ook op zoek naar verhalen of getuigenissen, anekdotes of vertellingen over dorpsfiguren…

Denk dus niet te gauw dat jij geen bijdrage kan leveren: ga op een verloren moment eens op zoek in je fotodoos of –album, bel eens naar mensen die vroeger op den Anker woonden en mogelijks wel iets hebben, of zeg het gewoon door aan zoveel mogelijk mensen. Initiatiefnemers Lut De Block en Monique Roels rekenen op heel wat respons en danken iedereen alvast bij voorbaat. Alle foto’s en materialen worden ingescand en terugbezorgd aan de eigenaar.

Wil je graag meewerken aan het redactiecomité als tekstverwerker, als fotograaf of handige grafisch IT-er, als verteller of schrijver, als nieuwsjager, of gewoon omdat je er graag bij wil zijn… iedereen is welkom! Een datum voor een eerste bijeenkomst wordt later meegedeeld.

Info of contact:

Lut De Block: lutdeblock@telenet.be – 09/ 230 97 31 of 0496/ 81 36 55
Monique Roels: monique_roels@hotmail.com – 09/ 362 88 06 of 0471/ 03 42 68

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio