Kermis in Laarne

De ludieke hondenkoers lokt elk jaar heel wat toeschouwers Foto: CDG

Laarne - Het is binnenkort weer kermis geblazen in de kasteelgemeente, met zoals gewoonte voor iedereen wat wils. Het pinksterweekend lokt ieder jaar heel wat volk naar Laarne, en dat hoeft niet te verwonderen want er staat zoals steeds heel wat op het programma. De Kleine Jaarmarkt, de St Machariusprocessie, de hondenkoers op Pinkstermaandag en de paardenmarkt op dinsdag zijn hoogvliegers.

Dit jaar zijn ze in Laarne op Pinkstermaandag 21 mei toe aan de 36ste editie van de Kleine Jaarmarkt en de 27ste ludieke hondenkoers, waarvoor je kan inschrijven vanaf 13u30 op het podium voor het oude gemeentehuis. De honden lopen om 14u30 in reeksen: kleine, middelgrote en grote honden. De uiteindelijke winnaar van elke reeks loopt de finale samen met zijn baasje. Deelnemen is gratis en bovendien ontvangt elke deelnemer een heus prijzenpakket. De prijsuitreiking vindt plaats om 17 uur.

Tussen 14 uur en 18 uur is er straatanimatie: Kompanie Ofwel met de act Racebob, als een held rondrijden in een botsauto en ondertussen meisjes versieren! Wie heeft dat als puber niet geprobeerd of van gedroomd? Met een supersize flashy botsauto en dreunende disco-beats maken ze de omgeving onveilig.

Op de terrasjes kun je genieten van de plaatselijke groep straatmuzikanten “De Blauwe Kielen” en voor de kinderen staat er een gratis springkasteel opgesteld. Om 18 uur wordt afgesloten met de traditionele snoepworp met als hoofdprijs een goudstuk geschonken door UNIZO Laarne-Kalken. Voor de rommelmarkt kan u vanaf 8 uur terecht in de Kasteeldreef, Lepelstraat, Oostremstraat en Molenstraat.

Aan de bewoners van deze straten en de Dorpsstraat wordt gevraagd om hun wagen die dag niet op straat te parkeren tussen 8 en 20 uur. De Kleine Jaarmarkt is een organisatie van het Kleine Jaarmarktkomitee in samenwerking met het gemeentebestuur en de dekenijen Kasteel-Dorp, Lepelstraat en Molenstraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio