Van burgerinitiatief naar energiecoöperatie

Wetteren / Laarne / Wichelen - Steeds meer steden en gemeenten ondertekenen het Burgemeestersconvenant en engageren zich bij Europa om samen met hun bevolking tot 40% minder CO2 uit te stoten tegen 2030. Samen met Vormingplus Waas-en-Dender, Rescoop.Vlaanderen en het Oost-Vlaams Energielandschap organiseren de gemeenten Laarne, Wetteren en Wichelen (samen met Dendermonde en Hamme) daarom op dinsdag 22 mei in Dendermonde een informatie- en inspiratieavond over de rol die burgercoöperaties daarin kunnen spelen en hoe een energiecoöperatie op te starten. Jan De Pauw van Rescoop.Vlaanderen legt uit wat een burgercoöperatie precies inhoudt en reikt handvatten aan om er zelf een op te starten.

Willen we de klimaatdoelstellingen halen, dan moeten we volop inzetten op energiebesparing en hernieuwbare energie. Lokale natuurlijke rijkdommen als zon en wind zijn overvloedig aanwezig en wachten om geoogst te worden. En dat doen we best zelf. Waarom bijvoorbeeld geen zonnepanelen op het dak van je school of vereniging?

Burgercoöperaties zijn in opmars en zorgen voor lokale verankering. Maar hoe werkt zo’n coöperatie en hoe begin je eraan? In heel wat landen verenigen burgers zich al jarenlang om hun energievoorziening in eigen handen te nemen en ook in Vlaanderen zijn er heel wat mooie voorbeelden.

Ben je niet vrij op deze avond, maar heb je toch interesse om mee te werken aan zo’n burgercoöperatie, stel je dan kandidaat op info@energielandschap.be. Inschrijving of interesse doorgeven, graag voor 22 mei 2018.

Meer info:

Wanneer? Dinsdag 22 mei 2018 van 19u30 tot 22u00
Waar? CC Belgica, Kerkstraat 24 te Dendermonde
Bereikbaarheid: www.ccbelgica.be/bereikbaarheid

Deelname is gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via www.vormingplus.be/waas-en-dender

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio