Informatieavond “Ik koop, ik leen”

Laarne / Wetteren / Wichelen - U denkt eraan een woning te kopen en een lening af te sluiten? Ga dan zeker op 29 mei naar Laarne naar de informatieavond 'Ik koop, ik leen: hoe kan de notaris mij helpen?'.

De aankoop van een woning en het afsluiten van een lening hebben belangrijke gevolgen. Om ontgoochelingen te vermijden wint u best advies in voordat u de koop of de lening afsluit. De notaris kan u hierbij helpen. Zo maakt hij een gratis verkoopsovereenkomst op maat, de zogenaamde compromis. Hij kijkt verder na of er geen hypotheek op de eigendom rust, of er voorkooprecht is en of degene die zich voordoet als verkoper wel de echte of enige verkoper is. Na een reeks opzoekingen maakt hij een authentieke akte op. Ook bij het afsluiten van een hypothecaire lening speelt de notaris een rol.

Tijdens deze informatieavond zal notaris Guy Danckaert u stap voor stap wegwijs maken in alle aspecten die komen kijken bij het kopen en lenen en u wijzen op eventuele valkuilen. Voor de aanwezigen liggen ook de uitgebreide brochure ‘Ik koop, ik leen’ en informatie over premies klaar.

Deze avond wordt in eerste plaatse georganiseerd voor de inwoners van Laarne, Wetteren en Wichelen en vindt plaats op 29 mei 2018 om 19.30 uur in de zaal Melopee – gemeenschapscentrum De 2 dorpen, Keistraat 5 te Laarne (achter de bibliotheek). Het einde is voorzien omstreeks 21.30 uur. Parkeren is mogelijk aan de B-post en rond de kerk in Laarne (2 minuten wandelafstand). Voor wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de overdekte fietsstalling!

Deze infoavond is een initiatief in samenwerking met de Vlaamse raad van het Notariaat.

Deelname is gratis, graag vooraf inschrijven via www.woonpluslww.be/ikkoopikleen of telefonisch op het nummer 09/ 365 46 36.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio