Groen neemt deel aan de verkiezing in Laarne

Groen neemt deel aan de verkiezing in Laarne

Groen neemt deel aan de verkiezing in Laarne Foto: Groen Laarne-Kalken

Laarne - Onlangs besloten een 15-tal Laarnse inwoners het heft in handen te nemen en Groen op te richten op lokaal niveau. Eerder waren er al pogingen om Groen (toen nog Agalev) op te richten in de gemeente.

Stephanie Demeulemeester: "De tijd is rijp om de partij te lanceren en er staat een nieuwe ploeg klaar. We voelen in onze gemeente al een tijdje een groeiende nood aan een groene visie voor de toekomst. Met de oprichting van Groen Laarne-Kalken willen we een positief alternatief bieden voor de Laarnenaar. We ijveren voor betere en veilige fiets- en voetpaden, een doordachte invulling van de openbare ruimte met groene corridors en het stimuleren van duurzame energieprojecten. Laarne is immers een gemeente waar heel wat leeft en in beweging is en waar dus veel potentieel tot vernieuwing is. Groen Laarne wil het Laarnse bestuur stimuleren om beslissingen te nemen als een gemeente die klaar is voor de toekomst."

Hoe de lijst er zal uitzien, blijft nog even wachten tot volgende maand. Iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd om samen te werken en ideeën uit te wisselen. Heb ook jij frisse ideeën voor de toekomst, contacteer dan Stephanie Demeulemeester of Yvo Meert op groenlaarnekalken@gmail.com en bezoek de facebookpagina. De website wordt binnenkort gelanceerd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio