André en Lydie vierden gouden huwelijksjubileum

André en Lydie vierden gouden huwelijksjubileum

André en Lydie vierden gouden huwelijksjubileum Foto: WP

Laarne - André Kuys en Lydie De Waele uit de Pennemansbaan in Kalken vierden hun 50-jarig huwelijksjubileum in "Dorp 49". Ze kregen er het bezoek van het gemeentebestuur om hen te feliciteren en ze mochten een passend geschenk in ontvangst nemen.

André werd geboren op 12 augustus 1942 op de Kruisen, hij was de jongste van twee broers. Hij liep tot zijn veertiende school in Kalken en begon toen te werken bij Hanus in Laarne. Naast zijn dagtaak in de fabriek hielp hij thuis ook zijn vader nog mee in de kolenhandel. Vanaf zijn 18 jaar mocht hij bij Hanus 's nachts aan de slag zodat hij thuis nog wat meer kon werken. Niet zo lang nadien is hij bij Van Ham beginnen werken om dan op zijn 25ste zelfstandig te beginnen, ook met kolen en met het vervoer van grind en stabilisé voor wegenwerken. Dat deed hij tot zijn 65ste om dan welverdiend met pensioen te gaan.

Lydie zag het levenslicht in Berlare, op 15 januari 1946, ze was enig kind. Haar vader werkte bij Vademak (nu Eterniet), en overleed als één van de velen aan asbestose. Haar moeder werkte bij de jutefabriek Janssens in Berlare. Ze ging naar school in Berlare tot het vijfde jaar en dan naar Dendermonde voor drie jaar dan wou ze naar Sint-Lucas waar ze haar Humaniora afmaakte. Na haar schoolperiode begon ze te werken in 'den Ami', waar ze verantwoordelijk was voor verkoop en bestellingen. Dat heeft ze vij jaar gedaan, tot ze gezondheidsproblemen kreeg.

Lydie en André leerden mekaar kennen in 1964, in een dancing in Overmere. Na een verkering van 4 jaar huwden ze op 25 mei 1968 in Berlare. Op het menu stonden tomatensoep met balletjes, rosbief en varkensvlees, erwtjes en worteltjes en boontjes, om af te sluiten met 'versnaperingen'.

Na hun huwelijk woonden ze vier jaar in de Koffiestraat en in 1972 betrokken ze hun nieuwgebouwde woning in de Pennemansbaan. Ze kregen twee kinderen: Veerle en Geert. Ondertussen kwamen daar kleinkinderen Victor, Leonie, Clement en Finn bij. Lydie en André zijn apetrots dat hun kinderen konden studeren en een goed diploma behaald hebben.

De dag van vandaag houdt André zich nog graag bezig in 'zijne lochting' en met zijn konijntjes. Hij gaat ook nog naar de wedstrijden van Sporting Lokeren kijken, dat doet hij al 35 jaar. Lydie houdt van schilderen, tekenen, geschiedenis en het opstellen van de stamboom van de familie. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio