Natuurpunt Scheldeland en 2manybikers fietsen samen voor de Serskampse bosgordel

Natuurpunt Scheldeland en 2manybikers fietsen samen voor de Serskampse bosgordel

Natuurpunt Scheldeland en 2manybikers fietsen samen voor de Serskampse bosgordel Foto: Natuurpunt Scheldeland

Wetteren / Wichelen - Op zondag 17 juni 2018 organiseren Natuurpunt Scheldeland en mountainbikeclub 2manybikers een gezinsfietstocht gevolgd door een drankje en een lekkere spaghetti. Het doel is geld inzamelen voor het nieuwe natuurproject “De Serskampse bosgordel”. Dit bosgebied met graslanden en beekvalleien wil Natuurpunt Scheldeland in de toekomst zoveel mogelijk herstellen. Hiervoor zal het 4-koppige team van mountainbikers op 23 en 24 juni een 2-daagse fietstocht afwerken van 250 kilometer. Samen met vele andere teams zamelen ze hiermee geld in voor de natuur in Vlaanderen.

Antoon Blondeel, voorzitter van Natuurpunt Scheldeland is enthousiast over de samenwerking met deze natuurbewuste mountainbike club. “Onze natuur heeft het niet gemakkelijk. Voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen willen we haar beschermen. Dit nieuwe natuurproject betekent dan ook een absolute meerwaarde voor onze maatschappij.”

De voorbereiding van deze 2-daagse fietstocht verloopt ondertussen vlot, volgens Joost Grillaert, één van de vier deelnemers aan de expeditie. Een bondgenoot voor de sponsering van de truitjes vonden ze bij architectenbureau DIVAA. Joost woont aan de rand van de Serskampse bosgordel en luistert dolgraag naar het fluiten van de vogels. Via Expeditie Natuurpunt hoopt hij dat de verschillende stukken bos die er nu al zijn met elkaar worden verbonden. “Als ik even mag dromen hoop ik stilletjes op een havik in onze bossen.” De 250 km haspelt hij dan ook met plezier af en daar wil hij gerust wel wat voor afzien. “De zwaarste opoffering voor mij als voetbalfan, wordt misschien wel het missen van de wedstrijd België – Panama die net die dag wordt gespeeld. Stiekem hoop ik onderweg een deel van de wedstrijd te kunnen zien.”

Wil je dit team graag een duwtje in de rug geven, ga dan zeker langs voor een gezellige namiddag. Vertrek om 14u30 aan Parochiezaal Christus Koning te Wetteren (25 km, fietstocht is gratis). Aperitief vanaf 17u30, spaghetti (met vlees of vegetarisch) vanaf 18u00 (volwassenen: 12 euro, kinderen tot 12 jaar: 8 euro, kinderen t/m 6 jaar: gratis). Kaarten te koop aan de kassa, via facebook Natuurpunt Scheldeland of Optiek Van Durme te Massemen. Als je niet fietst kan je ook gewoon spaghetti gaan eten, een steunkaart kopen (5 euro) of lekkere bio-wijnen bestellen. Meer info over dit project vindt je op www.natuurpuntscheldeland.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio