Annie en Marcel vierden goud

Annie en Marcel vierden goud

Annie en Marcel vierden goud Foto: WP

Laarne - Marcel Braeckman en Annie De Rycke uit de Centrumwijk in Kalken vierden hu gouden huwelijksjubileum. Het gemeentebestuur ontving hen voor die gelegenheid in het Sociaal Huis in Kalken. Daar werden hen de gelukwensen van het koningspaar en een passend geschenk overhandigd.

Annie is afkomstig van Serskamp, als derde uit een gezin met vier kinderen. Haar vader was schoenmaker. Na haar lager onderwijs in Serskamp werkte ze 10 jaar bij lingeriefabrikant DéWé in Schellebelle. Na de geboorte van haar kinderen werd ze voltijds huismoeder.

Marcel is van Oordegem. de middenste van een gezin met drie kinderen. Zijn vader was een biggenhandelaar. Na zijn lager onderwijs in Oordegem volgde hij het middelbaar in Aalst, Latijn- wiskunde in het Klein College en vanaf het vierde jaar A2- Electronica. Na zijn studies kon hij direct aan de slag bij Fabricom, die toen volop bezig waren met de opbouw van Sidmar. Na zijn obligaat jaar legerdienst, kon hij toen beginnen bij Sidmar zelf, eerst als arbeider, maar nogal vlug opgeklommen tot meestergast. Hij bleef er zijn ganse carrière werken, tot aan zijn brugpensioen in 2003. Van een trouwe werknemer gesproken!

Annie en Marcel leerden mekaar kennen in de danszaal van "Den Bok" in Oordegem. Na een verkering van drie jaar huwden ze op 13 juni 1968 in Serskamp. Op een mooie, zonnige dag, getuige daarvan zijn hun trouwfoto’s in de tuinen van Arboflora. Die huwelijksfoto kwam trouwens in de krant, En dat kwam omdat ze een BV was: Belgisch Kampioene kogelstoten.

Na hun huwelijk woonden ze 10 jaar in Serskamp, en daar werden ze de ouders van drie kinderen: Karin, Dirk en Ann. Later kwamen daar kleinkinderen Mathias, Silke, Nicolai, Ianthe, Britte en Joske bij. 

Marcel en Annie waren op zoek naar betaalbare bouwgrond op een mooie locatie. De eerste fase van de Centrumwijk verkaveling werd toen juist gerealiseerd. Een werkmakker van Marcel was daar reeds aan het bouwen en toen Marcel er op een avond eens passeerde, sprong de vonk tussen Centrumwijk en Marcel onmiddellijk over. Na hun verhuis naar hun nieuwe woning namen ze deel aan het sociaal leven in Kalken, bij de KWB en de KAV. In 1990 werd Marcel lid van de Calckine, de wielertoeristen, waarvan hij vandaag nog steeds secretaris is. Annie startte met enkele andere vrouwen een recreatieve volleybalploeg op en begon wat later ook te fietsen bij de Calckine, het begin van de emancipatie van dit mannenbastion, dat tot dan toe de Calckine was.

Met de kinderen gingen ze steeds kamperen, altijd met de tent. Naar zee, naar de Ardennen... Pas toen de kinderen het huis uit waren en Marcel op brugpensioen was, maakten zij grote, verre reizen. Naar Zuid-Afrika, de Westkust van Amerika, Indonesië, Moskou en St. Petersburg...

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio