Judoclub Kano Kwai Laarne mag terugblikken op een zeer mooi seizoen

Henri Temmerman en de broers Lucas en Simon Van De Velde Foto: WP

Laarne - De inspanningen van het bestuur van Judoclub Kano Kwai Laarne om voluit in te zetten op de ondersteuning en de ontplooiing van eigen bekwame jonge trainers hebben goed gerendeerd. De tendens van vorig seizoen zette zich verder met opnieuw een gestage instroom van nieuwe leden. De verdere opsplitsing van de leeftijdsgroepen en de aanschaf van didactisch trainingsmateriaal hebben bijgedragen tot geoptimaliseerde trainingsomstandigheden.

Om een diversificatie van trainingspartners en een variatie van trainingsstijlen te stimuleren heeft judoclub Kano Kwai Laarne met twee andere clubs uit omliggende gemeenten, Judoclub Wetteren en Judoclub Lochristi, in 2015 het Judoplatform opgericht. De drie deelnemende clubs organiseren daarbij gezamenlijke reguliere en thematische trainingen en  richten oefensessies in ter voorbereiding van de proeven tot graadverhoging.

Jorick en Wim, de gedreven en supergemotiveerde jonge trainers van Kano Kwai Laarne zorgen niet alleen voor gedegen en gevarieerde trainingen maar bereiden de wedstrijdjudoka’s vakkundig voor op de competitiedeelnames. Hun gevarieerd trainingsprogramma brengt niet alleen de judoka’s stelselmatig de diverse judotechnieken bij maar scherpt ook hun conditie aan. Hun rol bij de voorbereiding van de examens tot graadverhoging is ook niet te onderschatten.

De successen zijn dan ook niet uitgebleven: Henri Temmerman behaalde een derde plaats op het regionaal kampioenschap bij de jeugd, hij selecteerde zich voor het Belgische kampioenschap waar hij  eveneens een derde plaats bemachtigde. De broers Lucas en Simon Van De Velde slaagden in mei, na een mooi wedstrijdparcours en een intensieve voorbereiding, met glans voor het examen 1ste dan (zwarte gordel). Rosie De Neve overtuigde als Belgisch kampioen bij de militairen/politie.

In juni was het aan de andere leden om tijdens de bekwaamheidstesten hun vaardigheden te tonen en te bewijzen dat ze de aangeleerde technieken goed verworven hadden. Talrijke judoka’s uit de verschillende leeftijdsgroepen slaagden in de proef tot graadverhoging en mogen nu fier met een hogere gordel pronken. De noeste en gedreven voorbereiding  van de twee nieuwe jonge zwarte gordels strekt de jeugd zeker tot voorbeeld.

Na een welverdiende rust tijdens de zomermaanden start de judoclub in september opnieuw met de werking en met de trainingen op dinsdag- en vrijdagavond in de Sporthal te Laarne. Geïnteresseerden zijn er welkom en kunnen gratis en vrijblijvend een aantal proeftrainingen meemaken.

Meer info vind je op www.kanokwailaarne.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio