Geen bordenloze verkiezingscampagne in Laarne

Geen bordenloze verkiezingscampagne in Laarne

Geen bordenloze verkiezingscampagne in Laarne Foto: RR

Laarne - Sp.a en Groen Laarne voeren een bordenloze campagne in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De oppositiepartij sp.a had tijdens de gemeenteraad van 26 juni voorgesteld om in een 'gentlemen's agreement' het gebruik van politieke borden te verbieden. Maar Open VLD, CD&V en NV.A. gaan niet akkoord met het voorstel.

"Vooral bij gemeenteraadsverkiezingen leidt het gebruik van dit verkiezingsmateriaal vaak tot een wildgroei van scheefgezakte en verbleekte borden die het globale dorpsbeeld vervuilen", aldus gemeenteraadslid Luk Van Meensel. “Vanuit het oogpunt van ecologie en duurzaamheid zijn deze borden een verouderd campagnemiddel. Andere campagnemiddelen hebben een veel kleinere ecologische afdruk.”

"Omdat een verbod moeilijk juridisch afdwingbaar is, riepen wij alle partijen van Laarne op  tot een gentlemen’s agreement”, gaat Van Meensel verder. "Het is immers alleen als elke deelnemende partij hiermee akkoord gaat dat het engagement kans tot slagen heeft. Bij onderling overleg tussen alle deelnemende partijen in Laarne blijkt dit algemeen akkoord niet mogelijk te zijn. Ze kiezen dus voor een verouderde en milieubelastende campagne."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio