Paul en Irène vierden goud

Paul en Irène vierden goud

Paul en Irène vierden goud Foto: WP

Laarne - Paul Van Dorpe en Irène Van Imschoot uit de Zomerstraat in Kalken vierden hun gouden huwelijksjubileum. Ze werden voor die gelegenheid ontvangen in het gemeentehuis door het gemeentebestuur.

Irène werd geboren op 25 januari 1945 in Wetteren. Als jongste telg uit een nest van zeven groeide ze op in de Fortstraat in Wetteren. Vader was politieagent en moeder, ja hoe kan het ook anders, die was huisvrouw. Het lager en secundair onderwijs deed ze in Sint-Gertrudisschool in Wetteren. En Irene was toch wel één van de gelukkigen, want ze mocht verder studeren. Ze volgde een regentaatsopleiding in Sint-Niklaas op het internaat in het Onze Lieve Vrouw Presentatie. Na die opleiding kwam ze dan uiteindelijk terecht van waar ze kwam, namelijk op het Sint-Gertrudiscollege waar ze tot haar 55 jaar Nederlands-Engels onderwees in de eerste en de tweede graad.

Ook Paul werd geboren in Wetteren, op 9 mei 1947. Het gezin Van Dorpe woonde eveneens in de Fortstraat, Paul had nog een broer. Vader verdiende de kost als bouwvakker en moeder, ja die was ook huisvrouw hoewel ze ook nog wat gewerkt had in het naaiatelier in de Scheldedreef. Paul ging naar school in het Atheneum in Wetteren tot zijn 15 jaar, om nadien nog tot zijn 18 jaar de opleiding mechanica binnen het hoger technisch secundair onderwijs te vervolledigen. Nadien startte hij nog kort de ingenieursopleiding alvorens hij in leger moest, maar zijn ouders waren niet erg fan om hem te laten verder studeren. Na zijn legerdienst ging hij dan werken bij Fabelta als onderhoudstechnieker voor een zestal weken. Om dan ongeveer een twaalftal jaar in de Mondial in Vilvoorde werkzaam te zijn, met een onderbreking van een jaar om les te gaan geven aan het Gito in Sint-Amandsberg. Paul had wel de moed om vier jaar avondschool te volgen om ingenieur te worden. Dat getuigt van doorzettingsvermogen en wilskracht. Dan ging hij naar de FALT, om hierna zeven jaar bij Penne te Aalst aan de slag te gaan, hierna twee jaar Amylum, om zijn loopbaan te eindigen op 65 jaar bij de VDAB, als lesgever aan volwassenen.

Paul en Irène kenden mekaar dus al van jongsaf aangezien ze in dezelfde straat woonden. Toen Paul in Doornik zijn legerdienst vervulde schreef hij een brief aan Irène om haar te feliciteren met haar verjaardag. En met wat heen en weer geschrijf kwam van het een ook het ander, ook al eens een wandeling waarbij de eerste kus viel in de Molenhoek. Ze werden een paar en huwden na een verkering van twee jaar. 

Het trouwfeest ging door in de feestzaal naast de Safti in Wetteren, en opvallend, er werd een huwelijksreis naar Oostenrijk voor 14 dagen aangebreid, Na tien dagen stonden ze al terug thuis want het was er verschrikkelijk slecht weer. Het eerste liefdesnest was in de ouderlijke straat, na vier jaar trokken ze naar de Zomerstraat , waar ze tot op de dag van vandaag nog vertoeven. Ze kregen twee kinderen, Toon en Karen en zijn de fiere grootouders van kleinkinderen Guus en Liza.

Het gouden paar heeft nog heel wat hobby's. Irene houdt van wandelen en dansen. Paul, die heeft gouden handen, want fotografie, houtbewerking, meubels maken, koken, tuinieren zijn zaken waar hij zich dag en nacht kan mee bezighouden. En dansen, wandelen en reizen, dat hoort er ook bij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio