Denise en Miel zijn al 60 jaar een paar

Denise en Miel zijn al 60 jaar een paar

Denise en Miel zijn al 60 jaar een paar Foto: WP

Laarne - Emiel De Smet en Denise Van Laecken uit de Kuiperstraat in Laarne vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Het gemeentebestuur nodigde hen uit op het gemeentehuis waar ze een passend geschenk en de gelukwensen van het koningspaar in ontvangst mochten nemen.

Miel werd geboren in een arbeidersgezin op 30 september 1933, thuis in de Lange Meire. Hij was de jongste van twee kinderen, hij had nog een zus. Zijn vader werkte als wever bij Delbeke, die gespecialiseerd was in het weven van zijde. Moeder was 'meesteres' in de spinnerij van Hanus. Miel mocht na zijn veertiende verder studeren maar verkoos toch op zijn verjaardag te gaan werken in de Puntfabriek in Gent. Na één jaar verhuisde ook hij naar Hanus, eerst als wever en daarna als ‘monitor’ (iemand die beginnende werknemers opleerde). Tussendoor verhuisde hij ook eens zes jaar naar Volvo, om daarna terug te keren naar Hanus waar hij tot aan zijn brugpensioen op zijn 56ste de job van eindcontroleur uitoefende.

Ook Denise werd thuis geboren, in de Rivierstraat op 15 januari 1938, als vierde van vijf kinderen in een landbouwersgezin. Tegen de gewoonte in, in die tijd, mocht ze na de lagere school ook nog vier jaar secundair onderwijs volgen, twee jaar in Lochristi en twee jaar in Wetteren. Op 16-jarige leeftijd begon ze dan te werken bij Hanus in de bobinageafdeling. Ondertussen volgde ze wel ook nog enkele jaren zondagsschool op de Tweebruggen in Gent voor naaister. Iets wat haar later goed van pas is gekomen. Op 52 jaar moest ze in brugpensioen gaan wegens de slechte gang van zaken bij Hanus.

Denise en Miel leerden mekaar in 1955 kennen op de winterkermis in Laarne. Na een verkering van drie jaar huwden ze op 5 juli 1958, het was een snikhete dag. Het trouwfeest ging door in de ‘Casino’ in de Lange Meire. Het kersvers koppeltje ging in de Molenstraat wonen, naast de toenmalige beenhouwerij van Fons Van Laere. In 1968 zijn ze dan hun nieuwbouwwoning in de Kuiperstraat gaan betrekken, en daar wonen ze nu al 50 jaar. Ondertussen waren dochters Christiane en Marianne en zoon Guy het gezin komen verrijken. Later kwamen daar kleinkinderen Sofie, Siegfried, Lieve , Annelies en Jolien bij. En ondertussen zijn er ook al acht achterkleinkinderen: Hanne, Celeste, Mathis, Bo, Anna-Lou, Nora, Aukje en Lotte.

Miel had voetbal als hobby, hij was tot zijn 41 jaar actief als voetballer. In 1948 werd hij kampioen met Eendracht Laarne, maar hij heeft ook in Heusden en met de fabrieksploeg gespeeld. Bij het krulbollen werd hij drie maal koning en op 14-jarige leeftijd schoot hij zich al kampioen op de liggende wip. Momenteel houft hij het bij kaarten. Denise had nooit tijd voor hobby’s, zij voedde de kinderen en de kleinkinderen op. En nu werkt ze nog altijd: naaien en breien.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio