Tineke en Gerard vierden briljanten bruiloft

Tineke en Gerard vierden briljanten bruiloft

Tineke en Gerard vierden briljanten bruiloft Foto: WP

Wetteren - Clementina Segers en Gerard Morel vierden hun briljanten jubileum in WZC Armonea. Het gemeentebestuur bracht hen daar een bezoek om hen in de bloemetjes te zetten en hen een passend geschenk aan te bieden.

Clementina, beter gekend als 'Tineke' zag het levenslicht in Merelbeke op 17 oktober 1931. Ze groeide op in een gezin met vijf kinderen, Tineke was het tweede kind van de vijf. Ze liep school aan Heilige Hartschool in Merelbeke tot haar 13 jaar, daarna ging ze 'dienen' bij verschillende families. Bij het eerste gezin was ze intern en deed ze twee jaar lang echt alles, koken, kuisen en alles wat er bij komt kijken. Bij het tweede en derde gezin deed ze enkel kuiswerk en ging elke dag naar huis. Na haar huwelijk stopte ze met dit werk.

Gerard werd geboren op 6 mei 1927 in Zwijnaarde, hij groeide eveneens op in een gezin met vijf kinderen. Gerard was de oudste van de vijf. Hij liep school tot zijn 14 jaar aan de gemeenteschool in Zwijnaarde. Na zijn schoolperiode ging hij aan de slag bij limonadefabriek Blandin in Gent, hij moest er roeren in kommen siroop. Hij bleef er maar veertien dagen en ging toen aan het werk bij loodgieter Richau uit Ledeberg. Daar bleef hij twee jaar, hij moest er vooral meehelpen met het vervaardigen van zinken grafkisten en dakgoten. Nadien werkte hij nog twee jaar in de bouw voor hij bij de firma ABC in Gent aan de slag ging en daar een loopbaan van 40 jaar uitbouwde als plaatser van sierschouwen, op zijn 58ste ging hij er met pensioen.

Tineke en Gerard leerden mekaar kennen op een kermis in Zwijnaarde. Na een verkering van een jaar huwden ze op 15 juli 1953. Het huwelijksfeest vond plaats bij de ouders van Tineke in Merelbeke. Op het menu stonden huwelijksbootjes, konijn en rijstpap. Ze kregen één zoon: Rudy. Die zorgde samen met zijn echtgenote Nadia voor twee kleinkinderen: Coline en Gilles.

Gerard bouwde een eigen huis in Zwijnaarde waar ze 28 jaar bleven wonen, toen bouwde hij een tweede huis in Merelbeke waar ze woonden tot vijf jaar geleden. Het werk in de grote tuin werd echter wat teveel voor het briljanten paar en zoon Rudy die in de de Blauwe Paal in Wetteren woont (in een huis dat ook door Gerard gebouwd werd) kon hen overtuigen om te verhuizen naar een mooie serviceflat van Armonea in Overbeke. Op die manier wonen ze dichter bij zoonlief.

Gerard en Tineke gaan vandaag elke dag eten in het restaurant van Armonea waar ze verwend worden door het keukenteam. Ze wonen supergraag in hun mooie serviceflat. Ze gaan graag mee met de uitstapjes die het rusthuis organiseert. Tineke zorgt er zelf nog graag voor dat hun serviceflat er elke dag proper bijligt.

Ze kaarten vaak, vooral manillen met familieleden die hen vaak bezoeken. Tineke speelt ook graag op haar eigen het kaartspel tweeëvijftigen. Ze lezen dagelijks hun krant “De Gentenaar” en dat al 65 jaar lang en ze genieten beiden graag van kruiswoordraadsels en doorlopers. Tot zes jaar geleden gingen ze ook nog vaak samen vissen.

Ze vervelen zich dus zeker niet. Zoon Rudy doet vaak een beroep op zijn moeder als hij een nieuwe wijn indoet. Ze moet dan eens proeven, want ze heeft er echt de smaak en de kennis voor.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio