Julien en Anette zijn een gouden paar

Julien en Anette zijn een gouden paar

Julien en Anette zijn een gouden paar Foto: WP

Laarne - Julien Verhofsté en Anette Van Acker uit de Bontinckstraat in Kalken vierden hun gouden huwelijksjubileum in feestzaal Breughel in Beervelde. Daar kregen ze het bezoek van het gemeentebestuur om hen te feliciteren en er werd hen ook een passend geschenk aangeboden.

Julien werd thuis in de Bontinckstraat geboren, op 14 Juni 1945, als tweede jongste in een gezin van zes kinderen. Er waren nog twee broers en drie zussen. Vader en moeder waren landbouwers en hadden destijds een zestal koeien en enkele varkens, op zich geen grote boerderij, maar Julien en Anette zouden daar in hun latere leven wel verandering in brengen. Julien ging tot zijn 14 jaar naar school in de Oudenbos en hielp na die termijn thuis mee op de boerderij om ze dan later ook over te nemen. 

Anette zag het levenslicht op 1 oktober 1949 in Overmere. Zij was de tweede oudste in een kroostrijk gezin van acht kinderen, dat uit twee meisjes en zes jongens bestond. Vader was arbeider in een Berlaarse fabriek en moeder was, hoe kan het ook anders, huismoeder. Tot haar 14 jaar liep zij school in Overmere om nadien moeder te helpen, en om dan gedurende een tweetal jaar in de confectie te werken bij Louise Lanoy in Overmere. Eens getrouwd met Julien, werd zij meewerkende echtgenote op de boerderij.

Anette en Julien leerden mekaar kennen in de Riviera aan Overmere Donk. Na een verkering van een tweetal jaar huwden ze in juli 1968. Het trouwfeest ging door in de Kroon in Overmere en op de menu stonden de traditionele gangen zoals die er toen altijd waren, eerst een vidéken, dan tomatensoep met balletjes, dan varkensgebraad met groentenkrans en kroketten om af te sluiten met een stuk taart. Er was een speelman met accordeon en het was een "goeie feeste" volgens Julien. Het kersverse huwelijkspaar nam zijn intrek bij de ouders van Julien op de boerderij, en tot op de dag van vandaag wonen ze daar nog altijd. En ze zijn nog altijd actief, want ze hebben nog steeds een dertigtal vetbeesten. Ze kregen twee kinderen: Robbie en Dannie en ze zijn de grootouders van Britt, Ine, Quinn en Colin.

Voor hobby's was er nooit veel tijd, maar vandaag de dag doen ze af en toe wel eens samen een dagreis met de bus. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio