Familievereniging Vervaet/Van der Vaet plant grote bijeenkomst in september

Familievereniging Vervaet/Van der Vaet plant grote bijeenkomst in september

In juli 2013 bracht de vereniging een bezoek aan De Vaete in Kloetinge (Zeeland) Foto: BDB

Wetteren / Laarne - De familievereniging Vervaet/Van der Vaet is de laatste jaren naarstig bezig geweest om de geschiedenis van alle naamgenoten op te zoeken. Op zaterdag 22 september vanaf 14 uur houden zij een grote familiebijeenkomst in het domein Puyenbroeck (De vier seizoenen). Aangezien de afstammelingen Vervaet/Van der Vaet zich massaal in de gemeenten Wetteren, Heusden, Laarne-Kalken, Melle … hebben gevestigd, is de vereniging nog op zoek naar verwanten in die streek.

De familienaam Vervaet-Van der Vaet dateert reeds uit de middeleeuwen en is via Zeeland van Friese afkomst. De naam verschijnt in de documenten voor het eerst in de 12de eeuw. Vaete of Vate betekent een gemeenschappelijke dorpsvijver met zoet water in een polderdorp.

Bernadette De Both: "De gegevens van onze familievereniging omvat een bestand van meer dan 34.000 namen, die wij vooral te danken hebben aan de onvermoeibare werkijver van Antoine Raman. Dit bestand bevestigt meer en meer de hypothese van Bert Vervaet, voorzitter van onze familievereniging dat alle naamdragers Vervaet, Van der Vaet, Vervaat en nog enkele varianten afstammen van een zelfde familie die zich in de 14de eeuw vestigde in Heusden (nabij Gent)."

Op het programma van de familiebijeenkomststaan onder meer een uiteenzetting over de stand van zaken van het onderzoek naar de herkomst en geschiedenis van de familienaam en van het DNA-onderzoek, een tentoonstelling over de verschillende takken van de familie, inzage van doodsprentjes en andere documenten. Na de uiteenzetting is er koffie (of frisdrank) en gebak.

Inschrijven kan vóór 7 september door storting van 10 euro (volwassene) of 7 euro (tot 12 jaar) op de rekening IBAN BE70 7470 1594 6625 BIC :KREDBEBB van Familievereniging Vervaet.

Meer info over de vereniging kun je vinden als je hier klikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio