Amazing Bear opent nieuw seizoen Kultuurschuur

Amazing Bear opent nieuw seizoen Kultuurschuur

Amazing Bear opent nieuw seizoen Kultuurschuur Foto: WP

Wetteren / Laarne - Amazing Bear opent op 29 september om 20 uur het nieuw seizoen van de Kultuurschuur in de kapel van het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan in Wetteren. The Amazing Bear Band was bij de opstart van Kultuurschuur het 'huisorkest', ondertussen ook al 18 jaar geleden.

Laarnenaar Marc Van Renne en Olivier Teirlynck ontmoetten elkaar voor het eerst in een Gentse folk- en bluesclub. Samen met Olivier -blueszanger en gitarist pur sang- brengt Marc nu 40 jaar later naast eigen werk nog steeds dezelfde onsterfelijke oude blues, en songs van J.J. Cale, Tom Waits, CSN&Y, Bob Dylan, The Beatles & The Stones, en uiteraard van Randy Newman, waarmee men Marc wel eens durft te vergelijken.

Dirk Heyvaert op drums en Joris Holderbeke op bas zijn reeds meer dan 20 jaar de muzikale buddies bij Amazing Bear, en last but not least is er Freddy Couché, absolute grootmeester op klarinet en sax. Freddy zorgde er trouwens voor dat beide cd’s van Amazing Bear (“Minor Stories” (2010) en de kersverse “For the Night” (2018)) werden gekleurd met schitterende solo’s. Hij schreef voor de laatste cd op twee nummers van Marc Van Renne ook de partituren voor het strijkkwartet. 

Tickets kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Studenten betalen 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Bestellen kan als je hier klikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio