Week van de Sportclubs

Week van de Sportclubs in Laarne/Kalken Foto: WP

Laarne - Net zoals vorige edities, zetten in de maand september diverse sportclubs in Laarne/Kalken opnieuw hun deuren open. Enkele clubs doen dit zelfs gedurende een ganse maand. U kan er proeven van de sport, deelnemen aan trainingen, volgen van demonstratietrainingen, ea... Voor 2018 werd Laarne door Sport Vlaanderen bovendien verkozen als gastgemeente voor de organisatie van een tweedaags startevent van de “Europese Week van de Sport”.

Deze primeur voor Oost-Vlaanderen zal bestaan uit twee events, die beide zullen plaatsvinden in het Sportcentrum Veldmeers.

Op vrijdag 21 september gaat er speciaal voor alle kinderen van de lokale lagere scholen een Scholenveldloop met Schoolsporthappening en Belevingsrun door. Een evenement voor en in samenwerking met de scholen en de lokale sportclubs.

Op zaterdag 22 september slaan de lokale sportclubs , de dienst Vrije Tijd en sportraad de handen in elkaar voor een heuse “Sporthappening”. In de voormiddag is er een indoor Gym- en Speldorp voor kleuters (9u30-10u30) en voor lagere schoolkinderen (10u45-11u45) met aansluitend een korte snoepjesloop. In de namiddag vindt dan vanaf 13u30 de traditionele “sport-en spel zapnamiddag” plaats met aansluitend om 17uur de Tombolarun. Een apotheose en prijsuitreiking volgt om 18 uur na demo’s van de sportclubs. Kortom, een weekend om aan te stippen in uw agenda.

Klik hier voor meer info.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio