Markant bezoekt Gentse Begijnhof

Achter de gordijnen bij de begijnen

Achter de gordijnen bij de begijnen

Markant bezoekt Gentse Begijnhof Foto: HNB

Oosterzele - Aan de rand van de Gentse binnenstad ligt het schitterende, volledig ommuurde en als Unesco werelderfgoed erkende begijnhof 'OLV-Ter Hoye'. Als een waar stadje binnen de stad geeft het slechts stap voor stap zijn geheimen prijs. De begijntjes zijn er niet meer, doch hun huizen zijn zeer in trek en er wonen zelfs enkele bekende Vlamingen. Markant Oosterzele bezoekt op zondag 21 oktober om 14u30 dit Begijnhof.

'Achter de gordijnen bij de begijnen' is een exclusief interactief Ghent-Autentic programma dat een bezoek aan het begijnhof combineert met 2 gezellige bezoekjes bij enkele interessante begijnhofbewoonsters-kunstenaressen thuis.

Uiteraard verkent Markant ook de architectuur, de kunst en de geschiedenis die dit charmante, verrassend grote begijnhof rijk is. Met rondkuieren door de doolhof van straatjes, over bleekweiden en langs kapellen en kerkjes.
Afsluiten doen ze met een Balegems drankje en met een Gentse lekkernij bij een van de bewoners thuis. Een unieke ervaring!

Deelnameprijs: 20€ p.p. voor leden en partners / 25€ p.p. voor niet-leden, all-in Reserveren: voor 27 september bij Marianne Bombeke blondeel.bombeke@telenet.be Betalen: rekening Markant Oosterzele: BE93 8804 4487 3167.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio