Hoplr brengt buren in Laarne en Kalken dichter bij elkaar

Hoplr brengt buren in Laarne en Kalken dichter bij elkaar

Hoplr brengt buren in Laarne en Kalken dichter bij elkaar Foto: Hoplr

Kalken / Laarne - Alle gezinnen in Laarne en Kalken krijgen binnenkort een brief in de bus met meer informatie over het digitale buurtplatform Hoplr en een code om zich te registreren in hun wijk. Samen met het project ‘LINC’ van het OCMW moet Hoplr buren dichter bij elkaar brengen.

“Voor ons zorgnetwerk LINC waren we al langer op zoek naar een manier om buren meer en beter met elkaar te laten communiceren”, zegt Nathalie Van Achte, centrumleider van het lokaal dienstencentrum ’t Binnenhof. “Burgers kunnen via Hoplr een ladder uitlenen, een buurtfeest organiseren, een babysit regelen, iemand zoeken die wil helpen om boodschappen te doen,... Maar ook bijvoorbeeld wegenwerken of verkeersproblemen in de straat bespreken.”

Het platform biedt de mogelijkheid om berichten van het gemeentebestuur of OCMW te ontvangen, maar het gemeentebestuur kan niet lezen wat je in de buurt deelt. Ook andere buurten kunnen niet meekijken.

Op donderdag 18 oktober 2018 wordt om 19u30 een infomoment georganiseerd in het Sociaal Huis (Nerenweg 3, Kalken). Iedereen is er van harte welkom.

Registreren is heel eenvoudig en bovendien gratis. Meer info op www.hoplr.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio