Etienne en Marie zijn al 60 jaar een paar

Etienne en Marie zijn al 60 jaar een paar

Etienne en Marie zijn al 60 jaar een paar Foto: WP

Laarne - Etienne Van Roeyen en Marie Moreau uit de Nonstraat vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Ze werden voor die gelegenheid uitgenodigd op het gemeentehuis door het gemeentebestuur. Daar kregen ze de gelukwensen van het koningspaar overhandigd en mochten ze een passend geschenk ontvangen.

Etienne werd geboren op 5 februari 1936 in Gent, als enig kind, in een gezin waar vader de kost verdiende als belastingsontvanger. Etienne had de kans om na zijn lager middelbaar, vier jaar naar de 'coiffeursschool' te mogen gaan, in de Congostraat te Gent. Na zijn legerdienst, heeft hij dan 13 jaar een kapsalon uitgebaat in Meulestede. En daarna heeft hij zijn kennis en vaardigheden gedurende 30 jaar doorgegeven in de Tweebruggenstraat in het Stedelijk Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen, tot aan zijn pensioen in 2000.

Marie zag het levenslicht op 1 februari 1936 in Wondelgem. Zij was de tweede van zes kinderen. Haar vader was zelfstandig reparateur van industriële motoren. Marie had ook het geluk om haar lager middelbaar te mogen doen, maar moest dan thuisblijven om te helpen in het atelier en in het huishouden.

Marie en Etienne leerden mekaar kennen op een wijkkermis in Meulestede begin de jaren '50. Na een verkering van vijf jaar huwden ze op 9 oktober 1958, het was slecht weer weten ze nog. Het trouwfeest ging door bij Marie thuis, waar de garage van het werkhuis werd ingericht als feestzaal. Het was een klassiek trouwmenu: een koninginnenhapje, rosbief met groentenkrans en taart met koffie.

Het jonge paar ging in Meulestede in een kapsalon wonen, om 5 jaar later daar, een hoekje om, een nieuwe kapperszaak te openen. Nog eens 8 jaar later verhuisden ze naar een appartement in Sint-Amandsberg. En nog eens 6 jaar later kochten ze een huis in Wondelgem, waar ze 37 jaar woonden. En nu wonen ze al bijna 5 jaar in de Nonstraat, en dat heeft hen nog niet gespeten. Ze kregen twee kinderen: Sabine en Alain en ondertussen zijn daar kleinkinderen Tim, Kimberley, Arne en Lars bijgekomen. Er is ook al één achterkleinkind: Lucas.

Vroeger waren Etienne en Marie passionele petanquers. Etienne was secretaris in een petanqueclub en Marie zat daar 20 jaar in het bestuur, waarvan 10 jaar als voorzitter. En nu staat voetbal voorop,.want de kleinkinderen spelen bij Laarne. Ze gaan nog elk jaar op reis, naar Zuid-Frankrijk, de laatste jaren aan de voet van de Mont-Ventoux, met de wagen. "Tot vorig jaar deed ik dat in enen trok" zegt Etienne, "maar nu in 2 keer".

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio