Opnieuw B4 Winterconcerts in Oosterzele

Houston's Problem Foto: RR

Oosterzele - Na een succesvolle eerste editie van de B4 Winterconcerts in 2017 staan ze er binnenkort opnieuw met zeven uitmuntende bands en opnieuw is dit initiatief ten voordele van MS Liga Vlaanderen, dit jaar via de Warmste Week van Studio Brussel.

De vier vrienden Liesbet Van Damme, Frank De Bock, Wim Hove en Marc De Clercq die elk op hun manier verbonden zijn met de muziekwereld hebben dit jaar gekozen om alles te plannen op één weekend. Op 2, 3 en 4 november kan je dus gaan feesten voor het goede doel in DenAmb8, Lange Ambachtstraat 42 in Oosterzele. En de ingang is GRATIS.

Marc De Clercq: "Er wordt bewust voor deze periode gekozen gezien de zomeroptredens al eventjes achter de rug zijn maar de kerstmarkten nog niet begonnen. In deze donkere periode willen we enerzijds iets leuk creëren waarbij mensen buiten komen en elkaar ontmoeten, anderzijds willen we ook optredenkansen geven aan deze bands."

Op vrijdag is er gekozen voor Houston’s Problem en Hammertime. Houston’s Problem is een rockband met muzikanten uit de streek, twee van hen hebben het zeer ver geschopt in The Voice 2017. Hammertime is een coverband die enkel medleys met nummers uit de ‘90’s brengt. Vanaf de eerste minuut hebben ze hun publiek mee en het wordt een nonstop feestje anderhalf uur lang. 

Op zaterdag wordt gestart met AB Nono, de coverband rond de in de streek gekende gitarist Frank De Bock. Deze 7-koppige coverband gaat moeiteloos over van het ene genre naar het andere. Velen zijn onder de indruk van de goede stemmen en steeds krijgen ze er snel de sfeer in. Nadien is het aan Partie Party, de coverband met frontman Kurt Burgelman (zanger van Biesebaaze). Met deze band weet je 100% zeker dat het een top feestje zal worden.

Op zondag staan er enkel tributebands op het programma. Depeche More brengt een mooie ode aan hoe kan het ook anders ‘Depeche Mode’. Zanger Eddy komt uit de streek, een extra reden om voor deze band te kiezen. Nadien mag Prozak De Kreuners Tribute met het repertoire van Walter Grootaers en zijn kompanen de zaal in vuur en vlam zetten. A-Muse wordt de afsluiter, een straffe tributeband uit Nederland die je laat vergeten dat het niet Muse zelf is.

Marc De Clercq: "We maken ons sterk dat we er met dit programma opnieuw in geslaagd zijn een heel goed programma te hebben waarmee we een breed publiek zullen bereiken en we zijn ervan overtuigd hiermee nog beter te doen dan vorig jaar."

De gratis optredens (met de medewerking van het gemeentebestuur) starten om 20u30 op vrijdag en zaterdag en om 16 uur op zondag. Op vrijdag en zaterdag word na beide optredens is er een after-party voorzien met een DJ tot in de late uurtjes. Klik hier voor meer info. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio