Marc en Jeanette vierden gouden jubileum

Marc en Jeanette vierden gouden jubileum

Marc en Jeanette vierden hun gouden jubileum Foto: WP

Laarne - Marc Van Damme en Jeanette Van Hecke vierden hun 50-jarig huwelijksjubileum. Ze werden door het gemeentebestuur uitgenodigd op het gemeentehuis om hen de gelukwensen van het koningspaar te overhandigen en hen een passend geschenk aan te bieden.

Marc werd geboren op 1 april 1949 in Wetteren, in een gezin met twee zonen, hij was de oudste van de twee. Vader wekte bij de spoorweg en moeder in het Wetterse atelier Veeckman. De ouders van Marc verhuisden naar Heusden toen Marc ongeveer 6 jaar was. Hij liep school tot zijn 16 jaar en begon dan te werken bij Callens pompen in Destelbergen tot hij ongeveer 20 jaar was. Nadien werkte hij bij Masculeit, waar ze onder andere papierpressen assembleerden. Naast zijn dagdagelijkse werk aldaar, was hij hoofddelegué van het ACV geworden. Doordat het bedrijf in faling ging, ging hij aan de slag bij Volvo Cars in Gent, waar hij werkte tot aan zijn brugpensioen.

Jeanette zag het levenslicht in de Oostremstraat op 1 November 1950. Het kroostrijk gezin had 8 kinderen, waarvan Jeanette de tweede oudste was. Vader werkte als lasser en moeder had als huisvrouw meer dan de handen vol met haar huishouden en de kinderen. Tot haar 14 jaar liep zij school in Laarne, maar ze volgde nog een vijftal jaar avondschool om het Frans en het Engels onder de knie te krijgen. Ze startte haar loopbaan bij Recticel en bleef daar tot haar 19de. Nadien werkte ze tot aan haar brugpensioen op haar 58ste bij Thovadek in Wetteren-Kwatrecht.

Jeanette en Marc leerden mekaar kennen in café Den Breughel in Heusden. Marc zat daar dikwijls met zijn kameraden aan de toog en Jeanette kwam daar toevallig binnen omdat ze naar een verjaardagsfeest van haar nicht mocht komen. Marc was toen een adonis van 18 jaar en de lieftallige Jeannette was 17 jaar oud. Na een verkering van anderhalf jaar stapten ze in het huwelijksbootje. Het trouwfeest ging door in het Gildenhuis en op het menu stonden de traditionele gangen: een koninginnenhapje, tomatensoep met balletjes, varkensgebraad met groentenkrans en kroketten, om af te sluiten met feestgebak en koffie.

Na het huwelijk woonden ze een jaar in bij de ouders van jeanette, om nadien iets verderop, in de Lepelstraat, zelf een huis te gaan huren. In 1988 kochten ze dan hun eigen huis in de Kleempstraat en na een verbouwing van een goed jaar, konden ze hun intrek nemen in hun huis, waar ze vandaag de dag nog steeds wonen. Ze kregen één zoon: Johan, en die zorgde samen met zijn echtgenote voor kleindochter  Febe die ondertussen 18 geworden is en aan de Hogeschool Gent aan een lerarenopleiding begonnen is.

Marc is een fervent voetballer geweest. Naast Heusden, speelde hij ook bij Laarne en bij de Groene Duvels. Pp zijn 35ste hing hij zijn voetbalschoenen aan de figuurlijke haak. Verder houdt Marc ervan een pintje te drinken en van fietsen en wandelen samen met zijn Jeannette. Jeanette was vroeger een echte waterrat, nu is het eerder turnen, en fietsen en wandelen met Marc. Hun grootse gezamenlijk hobby is reizen, ze gaan dikwijls naar  de kust, naar de Ardennen, de Moezel, Italië, Oostenrijk, Griekenland en Spanje. Het liefste wat Marc tijdens de reizen doet, is met de auto rijden, hij geniet ervan en het maakt hem niet uit hoe ver het is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio